Paistettuja kalafileitä ja katkarapukastiketta

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Paistettu sei sopii erinomaisesti katkarapukastikkeen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpakastettuja seiti- tai punakampelafileetä
1/2 dlkorppujauhoja
1/2 tlsuolaa
3/10 tlvalkopippuria
2 rklsilputtua tuoretta tilliä

Kastike :

180 gpakastekatkarapuja
2 kplsipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
2 dlvahvaa kalalientä
1 - 2 dlkevytkermaa
ripaus karria
ripaus pippuria
1 rklmaissijauhoa
koristeluun:
tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keskenään korppujauhot ja mausteet sekä silputtu tilli. Pyörittele kalafileet huolellisesti korppujauhoseoksessa ja paista ne pannulla, miedolla lämmöllä rasvassa rapeiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa rasvaa ja kuullota sipulisilput siinä mausteiden kanssa. Kaada sekaan kalaliemi ja kerma. Mausta ja suurusta. Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi sulat katkaravut. Tarjoile heti paistettujen kalafileiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.

  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa rasvaa ja kuullota sipulisilput siinä mausteiden kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    ripaus karria
  3. 3

    Kaada sekaan kalaliemi ja kerma. Mausta ja suurusta. Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi sulat katkaravut. Tarjoile heti paistettujen kalafileiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlvahvaa kalalientä
    1 - 2 dlkevytkermaa
    1 rklmaissijauhoa
    ripaus pippuria
    tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna
    180 gpakastekatkarapuja

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025