Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike

???
Annokset
4
Tarjoile kuha punajuurisoseen ja katkarapukastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Kuhaa fileenä
1/2 tl
Suolaa

PUNAJUURISOSE

800 g
Punajuuria
1/2 tl
Suolaa
Valkopippuria
2 rkl
Margariinia

KATKARAPUKASTIKE

2 dl
Ruokakermaa
2 dl
Vettä
1/2 kpl
Kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia
2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1/4 dl
Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä
100 g
Katkaraputuorejuustoa
1 rkl
Tuoretta tilliä tai ruohosipulia

Näin teet

1

Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.

Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.

Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 15.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g68 g
Proteiinia34 g135 g
Rasvaa10 g41 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj1274 5095
Energiaa kcal305 1218

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkopippuria

  • 2 rkl Margariinia

  • 2 dl Vettä

  • 2 rkl Maissitärkkelysjauhoja

  • 0,25 dl Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä

  • 1 rkl Tuoretta tilliä tai ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g68 g
Proteiinia34 g135 g
Rasvaa10 g41 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj1274 5095
Energiaa kcal305 1218

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkopippuria

  • 2 rkl Margariinia

  • 2 dl Vettä

  • 2 rkl Maissitärkkelysjauhoja

  • 0,25 dl Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä

  • 1 rkl Tuoretta tilliä tai ruohosipulia

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.