Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike

Nappaa talteen!
Tarjoile kuha punajuurisoseen ja katkarapukastikkeen kanssa.
| 600 g | kuhaa fileenä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Punajuurisose | |
|---|---|
| 800 g | punajuuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| valkopippuria | |
| 2 rkl | margariinia |
| Katkarapukastike | |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia |
| 2 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
| 1/4 dl | sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä |
| 100 g | katkaraputuorejuustoa |
| 1 rkl | tuoretta tilliä tai ruohosipulia |
- 1.
Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.
Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.
Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
Tarjoile kuha punajuurisoseen ja katkarapukastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhaa fileenä |
| 1/2 tl | suolaa |
Punajuurisose | |
| 800 g | punajuuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| valkopippuria | |
| 2 rkl | margariinia |
Katkarapukastike | |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia |
| 2 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
| 1/4 dl | sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä |
| 100 g | katkaraputuorejuustoa |
| 1 rkl | tuoretta tilliä tai ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.
Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.
Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
Ravintosisältö
305
Energiaa kcal
1274
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
305
Energiaa kcal
1274
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Suolaa, Valkopippuria, 2 rkl Margariinia, 2 dl Vettä, 2 rkl Maissitärkkelysjauhoja, 0,25 dl Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä, 1 rkl Tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























