Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.
Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.
Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
305
1274
10,3 g
6,0 g
17,0 g
16,3 g
5,0 g
33,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Suolaa,
Valkopippuria,
2 rkl Margariinia,
2 dl Vettä,
2 rkl Maissitärkkelysjauhoja,
0,25 dl Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä,
1 rkl Tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli