Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoile kuha punajuurisoseen ja katkarapukastikkeen kanssa.

Ainekset

600 g
Kuhaa fileenä
1/2 tl
Suolaa

punajuurisose

800 g
Punajuuria
1/2 tl
Suolaa
Valkopippuria
2 rkl
Margariinia

katkarapukastike

2 dl
Ruokakermaa
2 dl
Vettä
1/2 kpl
Kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia
2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1/4 dl
Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä
100 g
Katkaraputuorejuustoa
1 rkl
Tuoretta tilliä tai ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.

Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.

Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1274

305

10,3 g

6,0 g

17,0 g

16,3 g

5,0 g

33,8 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Suolaa,

Valkopippuria,

2 rkl Margariinia,

2 dl Vettä,

2 rkl Maissitärkkelysjauhoja,

0,25 dl Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä,

1 rkl Tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli