Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

Tarjoile kuha punajuurisoseen ja katkarapukastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhaa fileenä
1/2 tlsuolaa

Punajuurisose

800 gpunajuuria
1/2 tlsuolaa
valkopippuria
2 rklmargariinia

Katkarapukastike

2 dlruokakermaa
2 dlvettä
1/2 kplkalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia
2 rklmaissitärkkelysjauhoja
1/4 dlsitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä
100 gkatkaraputuorejuustoa
1 rkltuoretta tilliä tai ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.

    Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.

    Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Suolaa, Valkopippuria, 2 rkl Margariinia, 2 dl Vettä, 2 rkl Maissitärkkelysjauhoja, 0,25 dl Sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä, 1 rkl Tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä