Palsternakkarieskat

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 3/10 kpl | hiivaa |
| 3 dl | palsternakkaraastetta |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 dl | suuria kaurahiutaleita |
| 5 - 6 dl | hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja) |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo tangoksi. Jaa tanko 12 palaan. Taputtele palat pyöreiksi litteiksi rieskoiksi (halkaisija 8-9 cm).Pane rieskat leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa tuoreina.Uunin lämpötila 225 astetta, paistoaika 15 - 20 min.
Palsternakkarieskat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 3/10 kpl | hiivaa |
| 3 dl | palsternakkaraastetta |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 dl | suuria kaurahiutaleita |
| 5 - 6 dl | hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja) |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo tangoksi. Jaa tanko 12 palaan. Taputtele palat pyöreiksi litteiksi rieskoiksi (halkaisija 8-9 cm).Pane rieskat leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa tuoreina.Uunin lämpötila 225 astetta, paistoaika 15 - 20 min.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












