Pandakakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pandakakku
Play

Pandakakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Söpö pandakakku ilahduttaa erityisesti pientä synttärisankaria. Kääretortusta kootun kakun voi somistaa vaikka ruseteilla ja sokerihelmillä päivänsankarin toiveiden mukaan.

Ainekset

kääretorttu

4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
3 dl
Mansikkahilloa

kuorrutus

3 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitorahkaa

koristelu

Lakritsaa tai mustaa sokerimassaa
Koristerakeita, halutessasi
Värillistä sokerimassaa, halutessasi

lisäksi

1/2 dl
Mansikkahilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.

2

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella tukevaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti sileäksi ja levitä tasaisesti pellille. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Sokeroi pöydälle levitetty leivinpaperiarkki. Kumoa kääretorttupohja kuumana sokerin päälle. Irrota paistopaperi varovasti.

4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
3

Levitä mansikkahillo torttupohjalle. Huomaa, että hilloa tarvitaan lisäksi ½ dl kakun kokoamiseen. Kääri torttu pitkältä sivulta leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna mehevöityä paperin ja kelmun sisällä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

3 dl
Mansikkahilloa
4

Leikkaa kääretorttu seitsemäksi tasakokoiseksi palaksi. Pane yksi pala pystyyn tarjoiluvadin keskelle. Sipaise reunat mansikkahillolla. Lisää loput palat tiiviisti ympärille ja liimaa ne toisiinsa hillolla.

1/2 dl
Mansikkahilloa
5

Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun pinnalle. Pane loput pyöreäsuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Pursota kermaa ensin vakoihin torttupalojen väliin, niin kakusta tulee pyöreä. Pursota ruusukkeita tortun pinnalle ja reunoille.

3 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitorahkaa
6

Tee pandalle kasvon osat lakuista tai mustasta sokerimassasta. Pursota kermatipat silmämuniksi. Halutessasi voit koristella pandat koristerakeilla ja sokerimassalla.

Lakritsaa tai mustaa sokerimassaa
Värillistä sokerimassaa, halutessasi
Koristerakeita, halutessasi
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 24.4.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1060

253

10,6 g

6,3 g

34,2 g

28,2 g

0,5 g

4,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

Lakritsaa tai mustaa sokerimassaa,

Koristerakeita, halutessasi,

Värillistä sokerimassaa, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli