Säädä uuni 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella tukevaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti sileäksi ja levitä tasaisesti pellille. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Sokeroi pöydälle levitetty leivinpaperiarkki. Kumoa kääretorttupohja kuumana sokerin päälle. Irrota paistopaperi varovasti.
Levitä mansikkahillo torttupohjalle. Huomaa, että hilloa tarvitaan lisäksi ½ dl kakun kokoamiseen. Kääri torttu pitkältä sivulta leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna mehevöityä paperin ja kelmun sisällä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Leikkaa kääretorttu seitsemäksi tasakokoiseksi palaksi. Pane yksi pala pystyyn tarjoiluvadin keskelle. Sipaise reunat mansikkahillolla. Lisää loput palat tiiviisti ympärille ja liimaa ne toisiinsa hillolla.
Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun pinnalle. Pane loput pyöreäsuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Pursota kermaa ensin vakoihin torttupalojen väliin, niin kakusta tulee pyöreä. Pursota ruusukkeita tortun pinnalle ja reunoille.
Tee pandalle kasvon osat lakuista tai mustasta sokerimassasta. Pursota kermatipat silmämuniksi. Halutessasi voit koristella pandat koristerakeilla ja sokerimassalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
253
1060
10,6 g
6,3 g
34,2 g
28,2 g
0,5 g
4,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
Lakritsaa tai mustaa sokerimassaa,
Koristerakeita, halutessasi,
Värillistä sokerimassaa, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli