Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa raejuusto siivilään valumaan.
Kauli sulanut taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin pellin kokoiseksi. Taikinan ei tarvitse nousta pellin reunoille. Laita taikina leivinpaperille pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot, jotka eivät leikkaa taikinaa läpi asti. Voitele reunat munalla.
Sekoita valunut raejuusto, juustoraaste, smetana, muna ja mausteet keskenään. Hienonna tilli ja lisää se täytteeseen. Levitä täyte taikinan päälle, jätä reunat ilman täytettä.
Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Jaa palat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Viimeistele piirakka lopulla tillillä ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös kylmäsavulohta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
157
655
12,2 g
6,0 g
0,7 g
0,7 g
—
11,4 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli