Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pellillinen lohipiirakkaa

Pellillinen lohipiirakkaa

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Leivo perinteinen savulohipiirakka pellillä. Voit käyttää täytteessä yhtä hyvin kylmäsavulohta kuin lämminsavustettua lohta. Lehtevä piirakka saa hienon maun smetanasta ja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.

Ainekset

600 g
(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä

täyte

200 g
(1 prk) raejuustoa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
120 g
(1 prk) smetanaa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
ruukkua tilliä
150 g
lämmin- tai kylmäsavulohta

lisäksi

1 kpl
kananmuna voiteluun
1/2 kpl
ruukkua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa raejuusto siivilään valumaan.

600 g
(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä
200 g
(1 prk) raejuustoa
2

Kauli sulanut taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin pellin kokoiseksi. Taikinan ei tarvitse nousta pellin reunoille. Laita taikina leivinpaperille pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot, jotka eivät leikkaa taikinaa läpi asti. Voitele reunat munalla.

3

Sekoita valunut raejuusto, juustoraaste, smetana, muna ja mausteet keskenään. Hienonna puolet tillistä ja lisää se täytteeseen. Levitä täyte taikinan päälle, jätä reunat ilman täytettä.

200 g
(1 prk) raejuustoa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
120 g
(1 prk) smetanaa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
ruukkua tilliä
4

Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Jaa palat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

150 g
lämmin- tai kylmäsavulohta
5

Viimeistele piirakka lopulla tillillä ennen tarjoamista.

1/2 kpl
ruukkua tilliä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.10.2021
Muokattu: 18.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

139

581

10,9 g

5,7 g

0,7 g

0,7 g

9,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä,

1 kpl kananmuna voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli