Pellillinen lohipiirakkaa

arvosana4/5

(42)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo perinteinen savulohipiirakka pellillä. Voit käyttää täytteessä yhtä hyvin kylmäsavulohta kuin lämminsavustettua lohta. Lehtevä piirakka saa hienon maun smetanasta ja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä

Täyte

200 g(1 prk) raejuustoa
150 g(1 ps) juustoraastetta
120 g(1 prk) smetanaa
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua tilliä
150 glämminsavulohta

Lisäksi

1 kplkananmuna voiteluun
1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa raejuusto siivilään valumaan.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä
    200 g(1 prk) raejuustoa
  2. 2

    Kauli sulanut taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin pellin kokoiseksi. Taikinan ei tarvitse nousta pellin reunoille. Laita taikina leivinpaperille pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot, jotka eivät leikkaa taikinaa läpi asti. Voitele reunat munalla.

  3. 3

    Sekoita valunut raejuusto, juustoraaste, smetana, muna ja mausteet keskenään. Hienonna tilli ja lisää se täytteeseen. Levitä täyte taikinan päälle, jätä reunat ilman täytettä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) raejuustoa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 kplkananmuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua tilliä
  4. 4

    Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Jaa palat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 glämminsavulohta
  5. 5

    Viimeistele piirakka lopulla tillillä ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä

Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös kylmäsavulohta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
18.10.2021
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä