Pellillinen lohipiirakkaa
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo perinteinen savulohipiirakka pellillä. Voit käyttää täytteessä yhtä hyvin kylmäsavulohta kuin lämminsavustettua lohta. Lehtevä piirakka saa hienon maun smetanasta ja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.
| 600 g | (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 150 g | lämminsavulohta |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa raejuusto siivilään valumaan.
- 2.
Kauli sulanut taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin pellin kokoiseksi. Taikinan ei tarvitse nousta pellin reunoille. Laita taikina leivinpaperille pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot, jotka eivät leikkaa taikinaa läpi asti. Voitele reunat munalla.
- 3.
Sekoita valunut raejuusto, juustoraaste, smetana, muna ja mausteet keskenään. Hienonna tilli ja lisää se täytteeseen. Levitä täyte taikinan päälle, jätä reunat ilman täytettä.
- 4.
Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Jaa palat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- 5.
Viimeistele piirakka lopulla tillillä ennen tarjoamista.
Leivo perinteinen savulohipiirakka pellillä. Voit käyttää täytteessä yhtä hyvin kylmäsavulohta kuin lämminsavustettua lohta. Lehtevä piirakka saa hienon maun smetanasta ja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä |
Täyte | |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 150 g | lämminsavulohta |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa raejuusto siivilään valumaan.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä 200 g (1 prk) raejuustoa - 2
Kauli sulanut taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin pellin kokoiseksi. Taikinan ei tarvitse nousta pellin reunoille. Laita taikina leivinpaperille pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot, jotka eivät leikkaa taikinaa läpi asti. Voitele reunat munalla.
- 3
Sekoita valunut raejuusto, juustoraaste, smetana, muna ja mausteet keskenään. Hienonna tilli ja lisää se täytteeseen. Levitä täyte taikinan päälle, jätä reunat ilman täytettä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) raejuustoa 150 g (1 ps) juustoraastetta 120 g (1 prk) smetanaa 1 kpl kananmuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl ruukkua tilliä - 4
Paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Jaa palat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g lämminsavulohta - 5
Viimeistele piirakka lopulla tillillä ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä
Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös kylmäsavulohta.
Ravintosisältö
157
Energiaa kcal
655
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,7 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
—
Kuituja
11,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
157
Energiaa kcal
655
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,7 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
—
Kuituja
11,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























