Perinteinen mansikkakakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mansikkatäytekakku on kakkujen kuningatar. Täytä kolmikerroksinen kakku raikkaalla mansikka-rahkatäytteellä ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja kermapursotuksilla.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostutus | |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Mansikka-rahkatäyte | |
| 3 dl | mansikoita |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Koristelu | |
| 5 dl | mansikoita (tuoreita) |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| mintun lehtiä | |
| Lisäksi | |
| voita | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 22–24 cm).
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla nostellen ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- 3.
Valmista täyte. Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
- 4.
Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja paina kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun levätä jääkaapissa muutamia tunteja.
- 5.
Lohko, puolita tai viipaloi mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Peitä kakun pinta kermalla ja pursota pinnalle halutessasi kermaruusukkeita. Lisää mansikat rennosti keoksi kakun päälle. Viimeistele mintun lehdillä.
Perinteinen mansikkakakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Mansikkatäytekakku on kakkujen kuningatar. Täytä kolmikerroksinen kakku raikkaalla mansikka-rahkatäytteellä ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja kermapursotuksilla.
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostutus | |
| 1 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Mansikka-rahkatäyte | |
| 3 dl | mansikoita |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Koristelu | |
| 5 dl | mansikoita (tuoreita) |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| mintun lehtiä | |
Lisäksi | |
| voita | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 22–24 cm).
Määrä Ainesosa korppujauhoja voita - 2
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla nostellen ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 dl perunajauhoja - 3
Valmista täyte. Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 3 dl mansikoita 250 g (1 prk) maitorahkaa 2 dl (1 prk) vispikermaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria - 4
Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja paina kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun levätä jääkaapissa muutamia tunteja.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa 1 tl vaniljasokeria - 5
Lohko, puolita tai viipaloi mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Peitä kakun pinta kermalla ja pursota pinnalle halutessasi kermaruusukkeita. Lisää mansikat rennosti keoksi kakun päälle. Viimeistele mintun lehdillä.
Määrä Ainesosa 5 dl mansikoita (tuoreita) 4 dl (2 prk) vispikermaa 2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria mintun lehtiä
Ravintosisältö
245
Energiaa kcal
1026
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
245
Energiaa kcal
1026
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mintun lehtiä, voita, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























