Perinteinen mansikkakakku

arvosana3/5

(10)arviota
15 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Mansikkatäytekakku on kakkujen kuningatar. Täytä kolmikerroksinen kakku raikkaalla mansikka-rahkatäytteellä ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja kermapursotuksilla.

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Kostutus

1 dlmaitoa
1 tlvaniljasokeria

Mansikka-rahkatäyte

3 dlmansikoita
250 g(1 prk) maitorahkaa
2 dl(1 prk) vispikermaa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria

Koristelu

5 dlmansikoita (tuoreita)
4 dl(2 prk) vispikermaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
mintun lehtiä

Lisäksi

voita
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 22–24 cm).

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    voita
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla nostellen ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 dlperunajauhoja
  3. 3

    Valmista täyte. Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    3 dlmansikoita
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja paina kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun levätä jääkaapissa muutamia tunteja.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    1 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Lohko, puolita tai viipaloi mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Peitä kakun pinta kermalla ja pursota pinnalle halutessasi kermaruusukkeita. Lisää mansikat rennosti keoksi kakun päälle. Viimeistele mintun lehdillä.

    MääräAinesosa
    5 dlmansikoita (tuoreita)
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    2 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    mintun lehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mintun lehtiä, voita, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä