Perinteinen silakkalaatikko
Silakkalaatikon maun viimeistelee pinnalle laitettava pekoni, joka tuo uutta makua arkiruokaan.
Ainekset
1 kg
Perunoita
1 kpl
Sipuli
300 g
Silakkafileitä
3 dl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria tai 0.25 tl jauhettua maustepippuria
PÄÄLLE
Pekonia
Korppujauhoja
Näin teet
1
Kuori ja viipaloi perunat. Paloittele silakkafileet ja pekoni. Voitele uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaa ja pekonia. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita ja pekonia ja ripottele päälle korppujauhoja. Sekoita maitoon vehnäjauhot, suola ja maustepippuri. Kypsennä 175 asteessa noin tunti..
Resepti
Minna Saarni 0905
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018