Perinteinen silakkalaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min

Silakkalaatikon maun viimeistelee pinnalle laitettava pekoni, joka tuo uutta makua arkiruokaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
1 kplsipuli
300 gsilakkafileitä
3 dlmaitoa
2 rklvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tljauhettua maustepippuria

Päälle

pekonia
korppujauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat. Paloittele silakkafileet ja pekoni. Voitele uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaa ja pekonia. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita ja pekonia ja ripottele päälle korppujauhoja. Sekoita maitoon vehnäjauhot, suola ja maustepippuri. Kypsennä 175 asteessa noin tunti..

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni 0905
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä