Perinteinen silakkalaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen silakkalaatikko

???
Annokset
6
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Silakkalaatikon maun viimeistelee pinnalle laitettava pekoni, joka tuo uutta makua arkiruokaan.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Perunoita
1 kpl
Sipuli
300 g
Silakkafileitä
3 dl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria tai 0.25 tl jauhettua maustepippuria

PÄÄLLE

Pekonia
Korppujauhoja

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi perunat. Paloittele silakkafileet ja pekoni. Voitele uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, silakkaa ja pekonia. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita ja pekonia ja ripottele päälle korppujauhoja. Sekoita maitoon vehnäjauhot, suola ja maustepippuri. Kypsennä 175 asteessa noin tunti..

Resepti
Minna Saarni 0905
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.5.2019