Perinteiset lihapullat

Nappaa talteen!
Uunissa paistettavat perinteiset lihapullat maistuvat sinappi-yrttikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| hiukan öljyä tai margariinia | |
| 1 kpl | iso raaka tai keitetty peruna |
| 1/2 dl | ruokakermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Kastike: | |
|---|---|
| 3 dl | pannun huuhdelientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| hiukan fondia tai puolikas lihaliemikuutio | |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | sinappia |
| tilkka ruokakermaa | |
| tummaa kastikesuurusta | |
- 1.
Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se kullanruskeaksi. Raasta kuorittu peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannussa kauniin ruskeiksi. Voit antaa pyöryköille pannussa vain pintavärin ja kypsentää niitä vielä 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Huuhtele paistinpannu ja siivilöi huuhdeliemi. Mausta liemi, lisää tilkka kermaa ja ripottele joukkoon tummaa suurusta, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Perinteiset lihapullat
Uunissa paistettavat perinteiset lihapullat maistuvat sinappi-yrttikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| hiukan öljyä tai margariinia | |
| 1 kpl | iso raaka tai keitetty peruna |
| 1/2 dl | ruokakermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Kastike: | |
| 3 dl | pannun huuhdelientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| hiukan fondia tai puolikas lihaliemikuutio | |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | sinappia |
| tilkka ruokakermaa | |
| tummaa kastikesuurusta | |
Valmistus
- 1
Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se kullanruskeaksi. Raasta kuorittu peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannussa kauniin ruskeiksi. Voit antaa pyöryköille pannussa vain pintavärin ja kypsentää niitä vielä 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Huuhtele paistinpannu ja siivilöi huuhdeliemi. Mausta liemi, lisää tilkka kermaa ja ripottele joukkoon tummaa suurusta, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












