Perinteiset lihapullat

Uunissa paistettavat perinteiset lihapullat maistuvat sinappi-yrttikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplsipuli
hiukan öljyä tai margariinia
1 kpliso raaka tai keitetty peruna
1/2 dlruokakermaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Kastike:

3 dlpannun huuhdelientä
1 rklsoijakastiketta
hiukan fondia tai puolikas lihaliemikuutio
2 rkltomaattisosetta
1 tlsinappia
tilkka ruokakermaa
tummaa kastikesuurusta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se kullanruskeaksi. Raasta kuorittu peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannussa kauniin ruskeiksi. Voit antaa pyöryköille pannussa vain pintavärin ja kypsentää niitä vielä 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Huuhtele paistinpannu ja siivilöi huuhdeliemi. Mausta liemi, lisää tilkka kermaa ja ripottele joukkoon tummaa suurusta, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
24.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä