Perinteiset lihapullat - Yhteishyvä

Perinteiset lihapullat

???
Annokset
4
Uunissa paistettavat perinteiset lihapullat maistuvat sinappi-yrttikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
Hiukan öljyä tai margariinia
1 kpl
Iso raaka tai keitetty peruna
1/2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

KASTIKE:

3 dl
Pannun huuhdelientä
1 rkl
Soijakastiketta
Hiukan fondia tai puolikas lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Sinappia
Tilkka ruokakermaa
Tummaa kastikesuurusta

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se kullanruskeaksi. Raasta kuorittu peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannussa kauniin ruskeiksi. Voit antaa pyöryköille pannussa vain pintavärin ja kypsentää niitä vielä 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Huuhtele paistinpannu ja siivilöi huuhdeliemi. Mausta liemi, lisää tilkka kermaa ja ripottele joukkoon tummaa suurusta, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa