Perinteiset lihapullat | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perinteiset lihapullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paistettavat perinteiset lihapullat maistuvat sinappi-yrttikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
Hiukan öljyä tai margariinia
1 kpl
Iso raaka tai keitetty peruna
1/2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

kastike:

3 dl
Pannun huuhdelientä
1 rkl
Soijakastiketta
Hiukan fondia tai puolikas lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Sinappia
Tilkka ruokakermaa
Tummaa kastikesuurusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipuli ja ruskista se kullanruskeaksi. Raasta kuorittu peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin. Paista pyörykät pannussa kauniin ruskeiksi. Voit antaa pyöryköille pannussa vain pintavärin ja kypsentää niitä vielä 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Huuhtele paistinpannu ja siivilöi huuhdeliemi. Mausta liemi, lisää tilkka kermaa ja ripottele joukkoon tummaa suurusta, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.