Persikka-ananaspiirakka - Yhteishyvä

Persikka-ananaspiirakka

???
Paloja
18
Jaa Somessa

Ainekset

125 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2 dl
Maitoa
6 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Leivinjauhetta
1/4 tl
Kardemummaa

LISÄKSI

1 kpl
(400/250 g) persikkakuutioita
1 kpl
(200/127 g) pieniä ananaspaloja

PINNALLE

Sokeria

Näin teet

1

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen kermaviili, maito ja jäähtynyt rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää ne munaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 25 x 35 cm kokoiselle uunipellille.Valuta hedelmäpaloista neste. Levitä hedelmät taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 30–35 minuuttia.Ripottele lämpimän piirakan päälle hieman sokeria. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Leikkaa paloiksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa