Persikka-ananaspiirakka

Arvostele resepti
18 Palaa

60 min

Raikkaan hedelmäinen piirakka syntyy persikoista ja ananaspaloista. Viimeistele makea herkku ripottelemalla lämpimän piirakan päälle hieman sokeria.

Ainekset

MääräAinesosa
125 gmargariinia
2 kplkananmunaa
3 dlsokeria
1 kpl(200 g) kermaviiliä
2 dlmaitoa
6 dlvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
1/4 tlkardemummaa

Lisäksi

1 kpl(400/250 g) persikkakuutioita
1 kpl(200/127 g) pieniä ananaspaloja

Pinnalle

sokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen kermaviili, maito ja jäähtynyt rasva.

  2. 2

    Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää ne munaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 25 x 35 cm kokoiselle uunipellille.

  3. 3

    Valuta hedelmäpaloista neste. Levitä hedelmät taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 30–35 minuuttia.

  4. 4

    Ripottele lämpimän piirakan päälle hieman sokeria. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Leikkaa paloiksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä