Persikkatorttu
60 min

Nappaa talteen!
Persikkatorttu on yksi kesän suosikkiherkuista!
| 125 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | muna |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Päälle | |
|---|---|
| 5 kpl | persikkaa |
| ruokosokeria | |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | muna |
| tilavuudeltaan munan verran sokeria ja mentelijauhelmaa | |
| kanelia tai kardemummaa | |
- 1.
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.
- 2.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.
- 3.
Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
- 4.
Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.
Persikkatorttu
Persikkatorttu on yksi kesän suosikkiherkuista!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | muna |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Päälle | |
| 5 kpl | persikkaa |
| ruokosokeria | |
Pinnalle | |
| 1 kpl | muna |
| tilavuudeltaan munan verran sokeria ja mentelijauhelmaa | |
| kanelia tai kardemummaa | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.
- 2
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.
Määrä Ainesosa 125 g voita tai leivontamargariinia 2 dl sokeria 1 kpl muna 2 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 1 dl perunajauhoja 2 1/2 dl vehnäjauhoja - 3
Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 kpl persikkaa ruokosokeria - 4
Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl muna tilavuudeltaan munan verran sokeria ja mentelijauhelmaa kanelia tai kardemummaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























