Persikkatorttu

Arvostele resepti
1 Kappaletta

60 min

Persikkatorttu on yksi kesän suosikkiherkuista!

Ainekset

MääräAinesosa
125 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlsokeria
1 kplmuna
2 tlvaniljasokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Päälle

5 kplpersikkaa
ruokosokeria

Pinnalle

1 kplmuna
tilavuudeltaan munan verran sokeria ja mentelijauhelmaa
kanelia tai kardemummaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.

  2. 2

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi muut aineet keskenään sekoitettuina. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi kylmään.

    MääräAinesosa
    125 gvoita tai leivontamargariinia
    2 dlsokeria
    1 kplmuna
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlperunajauhoja
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Kaaviloi taikina levyksi vuoan pohjalle ja reunoille.Peitä pinta kivettömillä persikkalohkoilla. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 kplpersikkaa
    ruokosokeria
  4. 4

    Riko muna mittaan ja katso sen tilavuus. Vaahdota muna ja sama tilavuusmitta (vajaa 1 dl) sokeria. Lisää yhtä paljon mantelijauhelmaa kuin oli sokeria sekä mauste. Kaada seos piiraan päälle ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
    tilavuudeltaan munan verran sokeria ja mentelijauhelmaa
    kanelia tai kardemummaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä