Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-gruyèrepyree

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
puikulaperunoita
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2 dl
maitoa
150 g
gruyèrejuustoa
suolaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori perunat ja nosta veteen, jotta eivät tummu.

2

Valuta perunat ja aseta höyrykattilaan. Höyrykypsennä perunoita 35 minuuttia.

3

Raasta odotellessa gruyèrejuusto hienoimmailla raastimen terällä.

4

Lämmitä maito kattilassa.

5

Ennen kuin perunat ovat kypsiä, varaa survin ja kattila valmiiksi. Yritä pitää  mahdollisimman lämpiminä kaikki osat, joihin peruna koskee. Näin saavutat parhaan lopputuloksen.

6

Kun perunat ovat kypsiä, puserra ne survimen läpi ja lisää voi.

7

Sekoita joukkoon juusto sekä maito.

8

Mausta suolalla ja tarjoile.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.