Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Peruna-gruyèrepyree

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpuikulaperunoita
100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
2 dlmaitoa
150 ggruyèrejuustoa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja nosta veteen, jotta eivät tummu.

  2. 2

    Valuta perunat ja aseta höyrykattilaan. Höyrykypsennä perunoita 35 minuuttia.

  3. 3

    Raasta odotellessa gruyèrejuusto hienoimmailla raastimen terällä.

  4. 4

    Lämmitä maito kattilassa.

  5. 5

    Ennen kuin perunat ovat kypsiä, varaa survin ja kattila valmiiksi. Yritä pitää  mahdollisimman lämpiminä kaikki osat, joihin peruna koskee. Näin saavutat parhaan lopputuloksen.

  6. 6

    Kun perunat ovat kypsiä, puserra ne survimen läpi ja lisää voi.

  7. 7

    Sekoita joukkoon juusto sekä maito.

  8. 8

    Mausta suolalla ja tarjoile.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä