Peruna-pestolaatikko

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(750 g) pakasteperunaviipaleita
1 kpl(120 g) smetanaa
2 rklpestokastiketta
2 kplvalkosipulinkynttä
2 dlmaitoa

Vuoan voiteluun

margariinia tai voita

Valmistus

  1. 1

    Voitele uunivuoka rasvalla. Aseta puolet puolisulaneista perunaviipaleista vuokaan. Sekoita smetana, pestokastike ja puristetut valkosipulinkynnet keskenään. Kaada seos perunoiden päälle. Levitä päälle loput perunaviipaleet. Kaada maito päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 30 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen, kypsennä 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Margariinia tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä