Peruna-piparjuurikeitto - Yhteishyvä

Peruna-piparjuurikeitto

Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kasvisliemikuutio
6 dl
Vettä
1 kpl
(500 g) pakasteperuna-sipulisuikaleita
1 kpl
(125 g) piparjuurituorejuustoa

JUUSTOKRUTONGIT

3 - 4 kpl
Paahtoleipää
2 rkl
Oliiviöljyä
2 - 3 rkl
Parmesaaniraastetta

Näin teet

1

Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutio. Lisää joukkoon peruna-sipulisuikaleet. Anna kiehua 10 minuuttia, jotta perunat pehmenevät.Lusikoi joukkoon tuorejuusto. Anna keiton kiehahtaa. Vatkaa keitto käsivatkaimella niin, että perunat murskaantuvat ja soseutuvat osittain.Paahda leivät leivänpaahtimessa kevyesti. Kuutioi leipäviipaleet ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pannu syrjään ja sekoita lämpimien leipäkuutioiden joukkoon juustoraaste. Tarjoa krutongit keiton kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa