Perunaleivokset

Nappaa talteen!
Herkulliset perunaleivokset maistuvat kahvi tai teen kera.
| 4 kpl | keskikokoista perunaa |
| 200 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 tl | rommia |
| 1 dl | siirappia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 rkl | kaakaojauhetta |
| Kuorrutus: | |
|---|---|
| 50 g | margariinia |
| 2 rkl | maitoa |
| 1 tl | rommia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| Koristeluun: | |
| suklaaströsseleitä ym. | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä perunat kiehuvassa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta ne hienoksi Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää perunaraaste, rommi ja siirappi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun suureen suorakaiteen muotoiseen, noin 25 x 35 cm kokoiseen vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Sulata kuorrutetta varten margariini. Lisää sen joukkoon maito, rommi, sokerit ja kaakaojauhe sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ruudukoksi. Tarjoa teen tai kahvin kera.
Perunaleivokset
Herkulliset perunaleivokset maistuvat kahvi tai teen kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | keskikokoista perunaa |
| 200 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 tl | rommia |
| 1 dl | siirappia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 rkl | kaakaojauhetta |
Kuorrutus: | |
| 50 g | margariinia |
| 2 rkl | maitoa |
| 1 tl | rommia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
Koristeluun: | |
| suklaaströsseleitä ym. | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä perunat kiehuvassa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta ne hienoksi Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää perunaraaste, rommi ja siirappi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun suureen suorakaiteen muotoiseen, noin 25 x 35 cm kokoiseen vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Sulata kuorrutetta varten margariini. Lisää sen joukkoon maito, rommi, sokerit ja kaakaojauhe sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ruudukoksi. Tarjoa teen tai kahvin kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












