Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunaleivokset

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Herkulliset perunaleivokset maistuvat kahvi tai teen kera.

Ainekset

4 kpl
Keskikokoista perunaa
200 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 tl
Rommia
1 dl
Siirappia
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/4 tl
Suolaa
1 rkl
Kaakaojauhetta

Kuorrutus:

50 g
Margariinia
2 rkl
Maitoa
1 tl
Rommia
2 dl
Tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 rkl
Kaakaojauhetta

Koristeluun:

Suklaaströsseleitä ym.

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä perunat kiehuvassa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta ne hienoksi Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää perunaraaste, rommi ja siirappi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun suureen suorakaiteen muotoiseen, noin 25 x 35 cm kokoiseen vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Sulata kuorrutetta varten margariini. Lisää sen joukkoon maito, rommi, sokerit ja kaakaojauhe sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ruudukoksi. Tarjoa teen tai kahvin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.