Perunamuusi
45 min

Nappaa talteen!
Paras perunamuusi valmistuu jauhoisista perunoista. Jos haluat erityisen täyteläisen ja maukkaan muusin, käytä nesteenä maitoa ja lisää joukkoon nokare voita.
| 1 1/2 kg | jauhoisia perunoita, esim. rosamunda |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | keitinlientä tai maitoa |
| 50 g | voita |
- 1.
Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
- 2.
Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.
Paras perunamuusi valmistuu jauhoisista perunoista. Jos haluat erityisen täyteläisen ja maukkaan muusin, käytä nesteenä maitoa ja lisää joukkoon nokare voita.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | jauhoisia perunoita, esim. rosamunda |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | keitinlientä tai maitoa |
| 50 g | voita |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 1 1/2 kg jauhoisia perunoita, esim. rosamunda 3 dl keitinlientä tai maitoa - 2
Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 50 g voita
Ravintosisältö
184
Energiaa kcal
769
Energiaa kj
6,1 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
184
Energiaa kcal
769
Energiaa kj
6,1 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























