Perunamuusi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunamuusi

Perunamuusi ohje
Annokset
8
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Katso tästä perunamuusin hyvä perusohje! Perusmuusista saa maustamalla monta uutta makua. Valmista kerralla isompi erä perunamuusia. Muusi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa kuukausia.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)

Näin teet

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella.

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
2

Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

1 tl
Suolaa
50 g
Voita (halutessasi)
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g212 g
Proteiinia4 g34 g
Rasvaa6 g49 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj769 6154
Energiaa kcal184 1470

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g212 g
Proteiinia4 g34 g
Rasvaa6 g49 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj769 6154
Energiaa kcal184 1470

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.