Perunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Perunamuusi

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Katso tästä perunamuusin hyvä perusohje! Perusmuusista saa maustamalla monta uutta makua. Valmista kerralla isompi erä perunamuusia. Muusi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa kuukausia.

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella.

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
2

Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

1 tl
Suolaa
50 g
Voita (halutessasi)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

769

184

6,1 g

3,6 g

26,5 g

2,8 g

1,6 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli