Perunamuusi

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

45 min

Paras perunamuusi valmistuu jauhoisista perunoista. Jos haluat erityisen täyteläisen ja maukkaan muusin, käytä nesteenä maitoa ja lisää joukkoon nokare voita.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tlsuolaa
3 dlkeitinlientä tai maitoa
50 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
    3 dlkeitinlientä tai maitoa
  2. 2

    Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    50 gvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä