Perunasose

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoista perunaa (6-10 kpl koosta riippuen)
vettä
2 dlmaitoa tai maitojauhetta ja keitinvettä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Perunasose onnistuu parhaiten, kun käytät siihen jauhoisia perunalaatuja. Kaupassa punainen väritunniste auttaa löytämään jauhoiset lajikkeet.Keitä perunat kypsiksi (haarukka uppoaa helposti perunaan), kaada vesi pois ja murskaa perunat mieluiten käsin, koska perunasose "liisteröityy" liian kovasta hämmennyksestä. lisää maito ja suola.JuustoperunasoseLisää soseeseen 100 g tuorejuustoa, esim. kantarellilla maustettuaYrttiperunasoseLisää valmiiseen soseeseen valintasi mukaan yrttejä: 1 dl basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai tilliä. Voit käyttää yrttien asemasta myös aromikasta rucola-salaattia. Jos tuoreita yrttejä ei ole saatavilla, lisää soseeseen 2 rkl pestokastiketta.BataattiperunasoseKorvaa osa perunoista bataatilla: 600 g perunaa ja 400 g bataattia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025