Perunasose - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunasose

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Jauhoista perunaa (6-10 kpl koosta riippuen)
Vettä
2 dl
Maitoa tai maitojauhetta ja keitinvettä
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Perunasose onnistuu parhaiten, kun käytät siihen jauhoisia perunalaatuja. Kaupassa punainen väritunniste auttaa löytämään jauhoiset lajikkeet.Keitä perunat kypsiksi (haarukka uppoaa helposti perunaan), kaada vesi pois ja murskaa perunat mieluiten käsin, koska perunasose "liisteröityy" liian kovasta hämmennyksestä. lisää maito ja suola.JuustoperunasoseLisää soseeseen 100 g tuorejuustoa, esim. kantarellilla maustettuaYrttiperunasoseLisää valmiiseen soseeseen valintasi mukaan yrttejä: 1 dl basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai tilliä. Voit käyttää yrttien asemasta myös aromikasta rucola-salaattia. Jos tuoreita yrttejä ei ole saatavilla, lisää soseeseen 2 rkl pestokastiketta.BataattiperunasoseKorvaa osa perunoista bataatilla: 600 g perunaa ja 400 g bataattia

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 7.11.2006
Muokattu: 17.5.2019