Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienet suklaapullat

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

Täyte

75 g
Margariinia
1 kpl
(160 g) suklaatuorejuustoa (philadelphia)
4 rkl
Sokeria

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä levylle pehmeää rasvaa, notkistettua tuorejuustoa ja sokeria. Kääri levy rullalle jättäen saumapuoli alaspäin.

Leikkaa rullasta vinosti noin 30 palaa. Nosta pullat kohoamaan leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota noin 15 minuuttia.

Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

117

491

3,7 g

1,0 g

17,7 g

5,0 g

0,6 g

2,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

1 paketti (160 g) suklaatuorejuustoa (philadelphia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli