Pienet suklaapullat

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(0,5 pkt) hiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 tljauhettua kardemummaa
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Täyte

75 gmargariinia
1 kpl(160 g) suklaatuorejuustoa (philadelphia)
4 rklsokeria

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä levylle pehmeää rasvaa, notkistettua tuorejuustoa ja sokeria. Kääri levy rullalle jättäen saumapuoli alaspäin.

    Leikkaa rullasta vinosti noin 30 palaa. Nosta pullat kohoamaan leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota noin 15 minuuttia.

    Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g (0,5 pkt) hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Jauhettua kardemummaa, 1 paketti (160 g) suklaatuorejuustoa (philadelphia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä