Pieni raparperipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pieni raparperipiirakka

???
Kappaleita
6
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Valmista piirakkataikinaa (500 g)

TÄYTE

1 l
Raparperinpaloja
1 3/4 dl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
Kanelia
Inkivääriä
(minttua)

Näin teet

1

Sulata piirakkataikina ja painele leivinpaperilla vuoratun paistosvuoan pohjalle ja reunoille tai kaaviloi taikina ja nosta se vuokaan.Kiehauta suurin osa raparperinpaloista sokerin kanssa kattilassa pehmeäksi. Nosta kiehuva seos liedeltä ja sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Kiehauta seos uudelleen ja lisää loput raparperinpalat. Jäähdytä seos hiukan ja mausta se, jos haluat.Levitä raparperikiisseli vuokaan taikinan päälle. Paina taikinan reunat kauniisti sormin sen ympärille ja voitele munalla. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste
Julkaistu: 26.1.2005
Muokattu: 15.5.2019