Pieni raparperipiirakka

Arvostele resepti
6 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplvalmista piirakkataikinaa (500 g)

Täyte

1 lraparperinpaloja
1 3/4 dlsokeria
1 rklperunajauhoja
kanelia
inkivääriä
(minttua)

Valmistus

  1. 1

    Sulata piirakkataikina ja painele leivinpaperilla vuoratun paistosvuoan pohjalle ja reunoille tai kaaviloi taikina ja nosta se vuokaan.Kiehauta suurin osa raparperinpaloista sokerin kanssa kattilassa pehmeäksi. Nosta kiehuva seos liedeltä ja sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Kiehauta seos uudelleen ja lisää loput raparperinpalat. Jäähdytä seos hiukan ja mausta se, jos haluat.Levitä raparperikiisseli vuokaan taikinan päälle. Paina taikinan reunat kauniisti sormin sen ympärille ja voitele munalla. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste
19.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025