Pikakimchi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kimchi on korealainen, kiinankaalista tehty kasvisruoka. Perinteisesti se tehdään hapattamalla, mutta kimchiä voi tehdä myös keittämällä. Tarjoa kimchiä esimerkiksi porsaanlihan kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1/2 kpl) kiinankaalia
2 lvettä
2 rklkarkeaa merisuolaa
2 rklsokeria

Mausteseos

4 cmpala tuoretta inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklvettä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 rkltomaattisosetta
1 tlchilihiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali. Keitä minuutin ajan. Kaada kiinankaali lävikköön, anna valua ja jäähtyä.

    MääräAinesosa
    500 g(1/2 kpl) kiinankaalia
    2 lvettä
    2 rklsokeria
    2 rklkarkeaa merisuolaa
  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali.

    MääräAinesosa
    4 cmpala tuoretta inkivääriä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklvettä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 rkltomaattisosetta
    1 tlchilihiutaleita
  3. 3

    Anna maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki: Kuivatut chilijauheet- ja chilipippurit eroavat toisistaan tulisuudeltaan. Lisää chiliä vähitellen välillä maistellen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä, 4 cm pala tuoretta inkivääriä, 1 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä