Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali. Keitä minuutin ajan. Kaada kiinankaali lävikköön, anna valua ja jäähtyä.
Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali. Anna maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki: Kuivatut chilijauheet- ja chilipippurit eroavat toisistaan tulisuudeltaan. Lisää chiliä vähitellen välillä maistellen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
205
859
2,0 g
—
38,0 g
35,0 g
5,0 g
6,0 g
39,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
Pala tuoretta inkivääriä,
1 rkl Tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli