Pikakimchi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pikakimchi

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kimchi on korealainen, kiinankaalista tehty kasvisruoka. Perinteisesti se tehdään hapattamalla, mutta kimchiä voi tehdä myös keittämällä. Tarjoa kimchiä esimerkiksi porsaanlihan kanssa.

Ainekset

1/2 kpl
(n. 500 g) kiinankaalia
2 l
Vettä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 rkl
Sokeria

mausteseos

Pala tuoretta inkivääriä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Vettä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Chilipippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali. Keitä minuutin ajan. Kaada kiinankaali lävikköön, anna valua ja jäähtyä.

Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali. Anna maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki: Kuivatut chilijauheet- ja chilipippurit eroavat toisistaan tulisuudeltaan. Lisää chiliä vähitellen välillä maistellen.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 1.6.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

532

127

27,0 g

27,0 g

1,0 g

2,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

Pala tuoretta inkivääriä,

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Vettä,

1 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Chilipippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli