Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pikakimchi

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kimchi on korealainen, kiinankaalista tehty kasvisruoka. Perinteisesti se tehdään hapattamalla, mutta kimchiä voi tehdä myös keittämällä. Tarjoa kimchiä esimerkiksi porsaanlihan kanssa.

Ainekset

1/2 kpl
(n. 500 g) kiinankaalia
2 l
Vettä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 rkl
Sokeria

mausteseos

Pala tuoretta inkivääriä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Vettä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Chilipippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali. Keitä minuutin ajan. Kaada kiinankaali lävikköön, anna valua ja jäähtyä.

Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali. Anna maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki: Kuivatut chilijauheet- ja chilipippurit eroavat toisistaan tulisuudeltaan. Lisää chiliä vähitellen välillä maistellen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 1.6.2015
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

127

532

27,0 g

27,0 g

1,0 g

2,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

Pala tuoretta inkivääriä,

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Vettä,

1 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Chilipippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli