Pinaatti-kananmunasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gpinaatinlehtiä
4 kplmunaa
hiukan tammenlehtisalaattia, rucolaa ja vuonankaalia tai muita erilaisia salaatinlehtiä
1 dlmantelirouhetta
1 dlhillosipuleita tai mustia kivettömiä oliiveja
1 dlfetajuustokuutioita
2 dlpaahdetun vaalean leivän kuutioita
(hiukan valkosipulia)

Kastike

1 rklsitruunamehua
2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
1 tlpippuriseosmaustetta
(ripaus raastettua muskottipähkinää)

Valmistus

  1. 1

    Sekoita ensin salaattikastike.

    Jätä muutama pinaatinlehti ehjäksi ja silppua loput kattilaan. Kuumenna ne omassa mehussaan höyryttäen pehmeiksi ja jäähdytä.

    Keitä munia 8 minuuttia, jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja halkaise.

    Asettele erilaiset salaatinlehdet vadille ja muut ainekset niiden päälle. Valuta pinnalle kastike. Tarjoa heti aterian aluksi tai iltapalana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä