Pinaatti-kananmunasalaatti - Yhteishyvä

Pinaatti-kananmunasalaatti

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Pinaatinlehtiä
4 kpl
Munaa
Hiukan tammenlehtisalaattia, rucolaa ja vuonankaalia tai muita erilaisia salaatinlehtiä
1 dl
Mantelirouhetta
1 dl
Hillosipuleita tai mustia kivettömiä oliiveja
1 dl
Fetajuustokuutioita
2 dl
Paahdetun vaalean leivän kuutioita
(hiukan valkosipulia)

KASTIKE

1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl
Pippuriseosmaustetta
(ripaus raastettua muskottipähkinää)

Näin teet

1

Sekoita ensin salaattikastike.

Jätä muutama pinaatinlehti ehjäksi ja silppua loput kattilaan. Kuumenna ne omassa mehussaan höyryttäen pehmeiksi ja jäähdytä.

Keitä munia 8 minuuttia, jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja halkaise.

Asettele erilaiset salaatinlehdet vadille ja muut ainekset niiden päälle. Valuta pinnalle kastike. Tarjoa heti aterian aluksi tai iltapalana.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa