Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattilasagne

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

500 g
Lasagnelevyjä

Tomaattikastike

2 rkl
Öljyä
2 kpl
Sipulia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Tomaattimurskaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
2 tl
Basilikaa
Mustapippuria

Juustotäyte

2 kpl
Raejuustoa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
150 g
Pakastepinaattia
5 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista tomaattikastike. Kuori ja paloittele sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit kevyesti.Lisää tomaattimurska ja mausteet.Hauduta välillä sekoittaen, kunnes kastikkeesta tulee paksua, noin 20-25 minuuttia.Sekoita kulhossa raejuusto, kananmuna, pinaatti, suola ja pippuri.Kokoa lasagne. Voitele uunivuoka ja levitä vuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta. Peitä kastike lasagnelevyillä.Käytä seuraavaan kerrokseen 1/3 raejuustoseosta, päälle lasagnelevyt. Sen jälkeen 1/3 tomaattikastiketta, lasagnelevyt ja 1/3 juustoraastetta, lasagnelevyt. Toista kerrokset vielä kaksi kertaa siten, että juustoraaste jää päällimmäiseksi.Peitä lasagne foliolla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.Jos pakastat lasagnen, peitä se huolellisesti kelmulla ja pakasta paistamatta. Ota ruoka jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana. Paista 200 asteessa, paistoaika voi olla noin 10 minuuttia pidempi. Lasagne säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.1.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.