Pinaattiletut härkäpapujauhoista
Pinaattiletut härkäpapujauhoista
Yhteistyössä

Pinaattiletut härkäpapujauhoista

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Härkäpapujauhoilla pystyy korvaamaan osan normaaleista jauhoista esimerkiksi pinaattiletuissa. Pinaattiletut ovat näin huomattavasti terveellisempiä kuin tavalliset letut, mutta maistuvat silti myös perheen pienimmille. Hyödynnä valmistuksessa Rymättylässä toimivan Liitolan myllyn härkäpapujauhoja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
1 dlgrahamjauhoja
1 1/2 dlhärkäpapujauhoa
150 gpinaattia
1 tlsuolaa
mustapippurirouhetta
voisulaa paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kananmunat maitoon, lisää sekaan jauhot ja sulatettu pakastepinaatti.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    5 dlmaitoa
    1 dlgrahamjauhoja
    1 1/2 dlhärkäpapujauhoa
    150 gpinaattia
  2. 2

    Mausta suolalla ja pippurilla ja paista pinaattiletut isolla pannulla voisulassa. Tarjoile pinaattiletut puolukkasurvoksen tai hillon kera.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    mustapippurirouhetta
    voisulaa paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl härkäpapujauhoa, mustapippurirouhetta, voisulaa paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
9.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025