Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattiletut härkäpapujauhoista

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Härkäpapujauhoilla pystyy korvaamaan osan normaaleista jauhoista esimerkiksi pinaattiletuissa. Pinaattiletut ovat näin huomattavasti terveellisempiä kuin tavalliset letut, mutta maistuvat silti myös perheen pienimmille. Hyödynnä valmistuksessa Rymättylässä toimivan Liitolan myllyn härkäpapujauhoja.

Ainekset

5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
grahamjauhoja
1 1/2 dl
härkäpapujauhoa
150 g
pinaattia
1 tl
suolaa
mustapippurirouhetta
voisulaa paistamiseen

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita kananmunat maitoon, lisää sekaan jauhot ja sulatettu pakastepinaatti.

2 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
1 dl
grahamjauhoja
1 1/2 dl
härkäpapujauhoa
150 g
pinaattia
2

Mausta suolalla ja pippurilla ja paista pinaattiletut isolla pannulla voisulassa. Tarjoile pinaattiletut puolukkasurvoksen tai hillon kera.

1 tl
suolaa
mustapippurirouhetta
voisulaa paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

150

625

5,0 g

2,3 g

15,0 g

6,3 g

1,8 g

9,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl härkäpapujauhoa,

mustapippurirouhetta,

voisulaa paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli