Pinaattiletut härkäpapujauhoista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaattiletut härkäpapujauhoista

Pinaattiletut härkäpapujauhoista

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Härkäpapujauhoilla pystyy korvaamaan osan normaaleista jauhoista esimerkiksi pinaattiletuissa. Pinaattiletut ovat näin huomattavasti terveellisempiä kuin tavalliset letut, mutta maistuvat silti myös perheen pienimmille. Hyödynnä valmistuksessa Rymättylässä toimivan Liitolan myllyn härkäpapujauhoja.

Ainekset

5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
grahamjauhoja
1 1/2 dl
härkäpapujauhoa
150 g
pinaattia
1 tl
suolaa
mustapippurirouhetta
voisulaa paistamiseen

Valmistus

1

Sekoita kananmunat maitoon, lisää sekaan jauhot ja sulatettu pakastepinaatti.

2 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
1 dl
grahamjauhoja
1 1/2 dl
härkäpapujauhoa
150 g
pinaattia
2

Mausta suolalla ja pippurilla ja paista pinaattiletut isolla pannulla voisulassa. Tarjoile pinaattiletut puolukkasurvoksen tai hillon kera.

1 tl
suolaa
mustapippurirouhetta
voisulaa paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

625

150

5,0 g

2,3 g

15,0 g

6,3 g

1,8 g

9,5 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl härkäpapujauhoa,

mustapippurirouhetta,

voisulaa paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli