Pinaattinen lohi-tomaattipasta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 rklöljyä
3/4 tlsuolaa
reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 kplkirsikkatomaatteja (250 g)
1 kplpakastepinaattia (150 g)
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 - 2 1/2 dlruokakermaa
1 - 2 rklsitruunanmehua
tuoretta basilikaa

Lisäksi

500 gpastaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja pidä lämpimänä kattilassa.

    Leikkaa nahaton lohifilee kuutioiksi. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista siinä lohikuutiot nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Lisää huuhdellut ja halkaistut kirsikkatomaatit, pakastepinaatti ja kuorittu ja viipaloitu valkosipuli.

    Kuullota hetki, kunnes tomaatti ja valkosipuli pehmenevät. Lisää kerma ja kiehauta. Keitä halutessasi kasaan. Mausta lopuksi sitruunanmehulla ja tuoreella basilikalla. Tarkista maku. Tarjoa pastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,75 tl Suolaa, Reilu ripaus rouhittua mustapippuria, 1 pussi Pakastepinaattia (150 g), Valkosipulinkynttä, Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä