Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplliivatelehteä
2 dlkuohukermaa
4 rklsokeria
3 dlmaitoa
1/2 tlpiparkakkumausteseosta

Puolukkakastike

200 gpuolukoita
kanelitanko
3/4 dlvettä
1 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon maito ja piparkakkumauste.Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaseokseen. Jaa seos silikonimuffinipellin neljään syvennykseen tai kahvikuppeihin ja nosta pelti varovaisesti kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.Keitä kattilassa puolukkakastikkeen aineksia 5–10 minuuttia tai kunnes puolukat hieman hajoavat ja neste muuttuu siirappiseksi. Poista kanelitanko.Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä