Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike - Yhteishyvä

Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
4 rkl
Sokeria
3 dl
Maitoa
1/2 tl
Piparkakkumausteseosta

PUOLUKKAKASTIKE

200 g
Puolukoita
Kanelitanko
3/4 dl
Vettä
1 dl
Sokeria

Näin teet

1

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon maito ja piparkakkumauste.Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaseokseen. Jaa seos silikonimuffinipellin neljään syvennykseen tai kahvikuppeihin ja nosta pelti varovaisesti kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.Keitä kattilassa puolukkakastikkeen aineksia 5–10 minuuttia tai kunnes puolukat hieman hajoavat ja neste muuttuu siirappiseksi. Poista kanelitanko.Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 23.11.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa