Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
4 rkl
Sokeria
3 dl
Maitoa
1/2 tl
Piparkakkumausteseosta

puolukkakastike

200 g
Puolukoita
Kanelitanko
3/4 dl
Vettä
1 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon maito ja piparkakkumauste.Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaseokseen. Jaa seos silikonimuffinipellin neljään syvennykseen tai kahvikuppeihin ja nosta pelti varovaisesti kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.Keitä kattilassa puolukkakastikkeen aineksia 5–10 minuuttia tai kunnes puolukat hieman hajoavat ja neste muuttuu siirappiseksi. Poista kanelitanko.Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 23.11.2010
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.