Piparjuuri-perunasalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkiinteitä perunoita
2 kpletikkakurkkua
1 kplhapan omena
1 dlmajoneesia
1 dlkermaviiliä
2 rklpiparjuuritahnaa
2 tldijonsinappia

Majoneesi

2 kplmunankeltuaista
1 tldijonsinappia
suolaa
rouhittua valkopippuria
1 1/2 rklsitruunamehua
4 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kuorineen napakan kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori perunat.

  2. 2

    Valmista majoneesi. Sekoita kulhossa keltuaiset, sinappi, mausteet ja sitruunamehu.

  3. 3

    Valuta öljyä aluksi tipoittain, myöhemmin ohuena nauhana samalla kunnolla vatkaten, kunnes kastike sakenee.

  4. 4

    Kevennä 1 dl majoneesia kermaviilillä. Mausta piparjuuritahnalla ja sinapilla.

  5. 5

    Kuori ja kuutioi perunat ja kurkut. Kuori omena ja kuutioi se.

  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua.
    6

    Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025