Piparjuuri-perunasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Piparjuuri-perunasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

700 g
Kiinteitä perunoita
2 kpl
Etikkakurkkua
1 kpl
Hapan omena
1 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
2 rkl
Piparjuuritahnaa
2 tl
Dijonsinappia

majoneesi

2 kpl
Munankeltuaista
1 tl
Dijonsinappia
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
1 1/2 rkl
Sitruunamehua
4 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä perunat kuorineen napakan kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori perunat.

2

Valmista majoneesi. Sekoita kulhossa keltuaiset, sinappi, mausteet ja sitruunamehu.

3

Valuta öljyä aluksi tipoittain, myöhemmin ohuena nauhana samalla kunnolla vatkaten, kunnes kastike sakenee.

4

Kevennä 1 dl majoneesia kermaviilillä. Mausta piparjuuritahnalla ja sinapilla.

5

Kuori ja kuutioi perunat ja kurkut. Kuori omena ja kuutioi se.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua.
6

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.12.2010
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.