Piparjuurilohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparjuurilohi

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kirjolohiperhosta
2 g
Öljyä
1 g
Piparjuuritahnaa
Ripaus sitruunapippuria
Suolaa

MAUSTEVOI :

100 g
Voita
2 g
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi murskattuna
1 1/2 g
Piparjuuritahnaa
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI :

10 kpl
Silputtua tuoretta basilikanlehteä

Näin teet

1

Valmista maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin muut aineet. Muotoile seoksesta voipaperin sisällä noin 2 cm paksu tanko. Kieräytä tanko vielä silputuissa basilikan lehdissä. Pane tanko pakastimeen. Sekoita öljyyn piparjuuritahna ja voitele seoksella kalapalat. Ripottele kalojen päälle sitruunapippuria ja suolaa. Paista kalaperhosia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Leikkaa kunkin kalaperhosen päälle pala maustevoita ja tarjoile heti. .

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.5.2019