Piparkakku-browniet

arvosana4/5

(2)arviota
20 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Brownie maustuu talven sesonkiin sopivasti piparkakuilla. Tahmean piparkakku-brownien salaisuus piilee suklaassa ja pähkinärouheessa. Helppo koristelu syntyy tietenkin piparkakuista.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
300 gvoita
200 gtummaa suklaata
4 dlsokeria
2 dlfariinisokeria
4 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1 dltummaa kaakaojauhetta
1 dlpähkinärouhetta
1 rklpiparkakkumaustetta
1 rklvaniljasokeria
10 - 12 kplpiparkakkua

Lisäksi

2 dlkuohukermaa

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    300 gvoita
    200 gtummaa suklaata
    4 dlsokeria
    2 dlfariinisokeria
  2. 2

    Lisää kananmunat yksitellen jäähtyneeseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 dltummaa kaakaojauhetta
    1 dlpähkinärouhetta
    1 rklvaniljasokeria
    1 rklpiparkakkumaustetta
  4. 4

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 30 cm). Lisää taikinan päälle piparkakkuja.

    MääräAinesosa
    10 - 12 kplpiparkakkua
  5. 5

    Paista kakkua 180-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa brownie paloiksi. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä