Piparkakku-suklaakeksit

arvosana5/5

(5)arviota
16 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nämä superhelpot suklaiset piparkakut valmistat vain kahdesta aineksesta: piparkakkutaikinasta ja toffeisista Dumle-suklaakohvehdeista. Jätä mehevät Dumle-cookiet keskeltä mutakakkumaisen kosteiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
16 kplsuklaakuorrutettua toffeekaramellia (dumle)
(muutama konvehti sulatettuna)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 16 osaan. Paina palat käsin hieman litteämmiksi. Laita jokaisen palan keskelle suklaakonvehti ja sulje suklaat taikinan sisään. Pyörittele palloiksi, litistä kevyesti ja laita keksit leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
    16 kplsuklaakuorrutettua toffeekaramellia (dumle)
  2. 2

    Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Taikina saa jäädä aavistuksen raa’aksi, tällöin keksit ovat meheviä.

  3. 3

    Kuorruta keksit halutessasi. Rouhi konvehdit veitsellä, laita kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Valuta kuorrute ripeästi jäähtyneille kekseille, sillä se jähmettyy nopeasti. Voit myös sulattaa karkit ja koristella keksit muutamassa erässä.

    MääräAinesosa
    (muutama konvehti sulatettuna)

Vinkki! Koristele keksit sulatettujen toffeekaramellien sijasta tummalla suklaalla ja nonparelleilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (muutama konvehti sulatettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä