Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Piparkakku-suklaakeksit

Piparkakku-suklaakeksit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Nämä superhelpot suklaiset piparkakut valmistat vain kahdesta aineksesta: piparkakkutaikinasta ja toffeisista Dumle-suklaakohvehdeista. Jätä mehevät Dumle-cookiet keskeltä mutakakkumaisen kosteiksi.

Ainekset

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
16 kpl
suklaakuorrutettua toffeekaramellia (Dumle)
(muutama konvehti sulatettuna)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 16 osaan. Paina palat käsin hieman litteämmiksi. Laita jokaisen palan keskelle suklaakonvehti ja sulje suklaat taikinan sisään. Pyörittele palloiksi, litistä kevyesti ja laita keksit leivinpaperille pellille.

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
16 kpl
suklaakuorrutettua toffeekaramellia (Dumle)
2

Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Taikina saa jäädä aavistuksen raa’aksi, tällöin keksit ovat meheviä.

3

Kuorruta keksit halutessasi. Rouhi konvehdit veitsellä, laita kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Valuta kuorrute ripeästi jäähtyneille kekseille, sillä se jähmettyy nopeasti. Voit myös sulattaa karkit ja koristella keksit muutamassa erässä.

(muutama konvehti sulatettuna)

Vinkki! Koristele keksit sulatettujen toffeekaramellien sijasta tummalla suklaalla ja nonparelleilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.11.2021
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

544

2278

23,0 g

13,1 g

74,6 g

62,7 g

2,1 g

8,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(muutama konvehti sulatettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli