Piparkakku-suklaakeksit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nämä superhelpot suklaiset piparkakut valmistat vain kahdesta aineksesta: piparkakkutaikinasta ja toffeisista Dumle-suklaakohvehdeista. Jätä mehevät Dumle-cookiet keskeltä mutakakkumaisen kosteiksi.
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) |
| 16 kpl | suklaakuorrutettua toffeekaramellia (dumle) |
| (muutama konvehti sulatettuna) |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 16 osaan. Paina palat käsin hieman litteämmiksi. Laita jokaisen palan keskelle suklaakonvehti ja sulje suklaat taikinan sisään. Pyörittele palloiksi, litistä kevyesti ja laita keksit leivinpaperille pellille.
- 2.
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Taikina saa jäädä aavistuksen raa’aksi, tällöin keksit ovat meheviä.
- 3.
Kuorruta keksit halutessasi. Rouhi konvehdit veitsellä, laita kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Valuta kuorrute ripeästi jäähtyneille kekseille, sillä se jähmettyy nopeasti. Voit myös sulattaa karkit ja koristella keksit muutamassa erässä.
Piparkakku-suklaakeksit
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Nämä superhelpot suklaiset piparkakut valmistat vain kahdesta aineksesta: piparkakkutaikinasta ja toffeisista Dumle-suklaakohvehdeista. Jätä mehevät Dumle-cookiet keskeltä mutakakkumaisen kosteiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) |
| 16 kpl | suklaakuorrutettua toffeekaramellia (dumle) |
| (muutama konvehti sulatettuna) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 16 osaan. Paina palat käsin hieman litteämmiksi. Laita jokaisen palan keskelle suklaakonvehti ja sulje suklaat taikinan sisään. Pyörittele palloiksi, litistä kevyesti ja laita keksit leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) 16 kpl suklaakuorrutettua toffeekaramellia (dumle) - 2
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Taikina saa jäädä aavistuksen raa’aksi, tällöin keksit ovat meheviä.
- 3
Kuorruta keksit halutessasi. Rouhi konvehdit veitsellä, laita kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Valuta kuorrute ripeästi jäähtyneille kekseille, sillä se jähmettyy nopeasti. Voit myös sulattaa karkit ja koristella keksit muutamassa erässä.
Määrä Ainesosa (muutama konvehti sulatettuna)
Vinkki! Koristele keksit sulatettujen toffeekaramellien sijasta tummalla suklaalla ja nonparelleilla.
Ravintosisältö
544
Energiaa kcal
2278
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
13,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,6 g
Hiilihydraatteja
62,7 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
544
Energiaa kcal
2278
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
13,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,6 g
Hiilihydraatteja
62,7 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (muutama konvehti sulatettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























