Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 16 osaan. Paina palat käsin hieman litteämmiksi. Laita jokaisen palan keskelle suklaakonvehti ja sulje suklaat taikinan sisään. Pyörittele palloiksi, litistä kevyesti ja laita keksit leivinpaperille pellille.
Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Taikina saa jäädä aavistuksen raa’aksi, tällöin keksit ovat meheviä.
Kuorruta keksit halutessasi. Rouhi konvehdit veitsellä, laita kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Valuta kuorrute ripeästi jäähtyneille kekseille, sillä se jähmettyy nopeasti. Voit myös sulattaa karkit ja koristella keksit muutamassa erässä.
Vinkki! Koristele keksit sulatettujen toffeekaramellien sijasta tummalla suklaalla ja nonparelleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
544
2278
23,0 g
13,1 g
74,6 g
62,7 g
2,1 g
8,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(muutama konvehti sulatettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli