Piparkakkujoulutortut

arvosana5/5

(2)arviota
15 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Näissä tortuissa yhdistyvät joulun kaksi suosikkimakua: mausteiset piparkakut ja perinteiset joulutortut. Kauli pipari- ja torttutaikinat yhdeksi levyksi, täytä tortut mieleiselläsi marmeladilla ja taittele tähdiksi.

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinaa
500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa
150 g(1/2 rs) paistonkestävää aprikoosimarmeladia

Lisäksi

1 kplkananmuna
1/2 dltomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kauli piparitaikina sen kokoiseksi suorakaiteeksi, että torttutaikinalevyt mahtuvat sen päälle vierekkäin. Voitele piparitaikina kananmunalla. Levitä päälle torttutaikinalevyt vierekkäin niin, että ne ovat 1–2 mm toistensa päällä. Kauli taikinoita, kunnes saat 2–3 paksuisen taikinalevyn.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa
    500 g(1 pkt) torttutaikinaa
  2. 2

    Jaa taikina 10–15 neliöksi ja tee neliöiden kulmiin noin 3 cm:n viillot kohti keskustaa. Voitele torttujen keskustat munalla ja käännä joka toinen kulma keskustaan. Paina kaikki neljä sakaraa kiinni keskustaan ja laita keskelle lusikallinen marmeladia. Voitele tortut kananmunalla.

    MääräAinesosa
    150 g(1/2 rs) paistonkestävää aprikoosimarmeladia
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Kypsennä torttuja uunissa noin 12–15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    1/2 dltomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
1.11.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä