Piparkakkujoulutortut
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näissä tortuissa yhdistyvät joulun kaksi suosikkimakua: mausteiset piparkakut ja perinteiset joulutortut. Kauli pipari- ja torttutaikinat yhdeksi levyksi, täytä tortut mieleiselläsi marmeladilla ja taittele tähdiksi.
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinaa |
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa |
| 150 g | (1/2 rs) paistonkestävää aprikoosimarmeladia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | tomusokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli piparitaikina sen kokoiseksi suorakaiteeksi, että torttutaikinalevyt mahtuvat sen päälle vierekkäin. Voitele piparitaikina kananmunalla. Levitä päälle torttutaikinalevyt vierekkäin niin, että ne ovat 1–2 mm toistensa päällä. Kauli taikinoita, kunnes saat 2–3 paksuisen taikinalevyn.
- 2.
Jaa taikina 10–15 neliöksi ja tee neliöiden kulmiin noin 3 cm:n viillot kohti keskustaa. Voitele torttujen keskustat munalla ja käännä joka toinen kulma keskustaan. Paina kaikki neljä sakaraa kiinni keskustaan ja laita keskelle lusikallinen marmeladia. Voitele tortut kananmunalla.
- 3.
Kypsennä torttuja uunissa noin 12–15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.
Piparkakkujoulutortut
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Näissä tortuissa yhdistyvät joulun kaksi suosikkimakua: mausteiset piparkakut ja perinteiset joulutortut. Kauli pipari- ja torttutaikinat yhdeksi levyksi, täytä tortut mieleiselläsi marmeladilla ja taittele tähdiksi.
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinaa |
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa |
| 150 g | (1/2 rs) paistonkestävää aprikoosimarmeladia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli piparitaikina sen kokoiseksi suorakaiteeksi, että torttutaikinalevyt mahtuvat sen päälle vierekkäin. Voitele piparitaikina kananmunalla. Levitä päälle torttutaikinalevyt vierekkäin niin, että ne ovat 1–2 mm toistensa päällä. Kauli taikinoita, kunnes saat 2–3 paksuisen taikinalevyn.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa 500 g (1 pkt) torttutaikinaa - 2
Jaa taikina 10–15 neliöksi ja tee neliöiden kulmiin noin 3 cm:n viillot kohti keskustaa. Voitele torttujen keskustat munalla ja käännä joka toinen kulma keskustaan. Paina kaikki neljä sakaraa kiinni keskustaan ja laita keskelle lusikallinen marmeladia. Voitele tortut kananmunalla.
Määrä Ainesosa 150 g (1/2 rs) paistonkestävää aprikoosimarmeladia 1 kpl kananmuna - 3
Kypsennä torttuja uunissa noin 12–15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.
Määrä Ainesosa 1/2 dl tomusokeria
Ravintosisältö
184
Energiaa kcal
771
Energiaa kj
7,1 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
15,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
184
Energiaa kcal
771
Energiaa kj
7,1 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
15,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























