Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Jos käytät yhtä suurta torttu- tai lehtitaikinalevyä, kauli se ja piparkakkutaikina suunnilleen samankokoisiksi levyiksi ja voitele piparitaikina munalla. Siirrä torttutaikina piparitaikinan päälle ja jatka kaulimista, kunnes saat 2–3 mm paksuisen taikinalevyn.
Jos käytät useampaa pientä torttutaikinalevyä, kauli piparitaikina sen kokoiseksi suorakaiteeksi, että torttutaikinalevyt mahtuvat sen päälle vierekkäin. Voitele piparitaikina kananmunalla. Levitä päälle torttutaikinalevyt vierekkäin niin, että ne ovat 1–2 mm toistensa päällä. Kauli taikinoita, kunnes saat 2–3 paksuisen taikinalevyn.
Jaa taikina 10–15 neliöksi ja tee neliöiden kulmiin noin 3 cm:n viillot kohti keskustaa. Voitele torttujen keskustat munalla ja käännä joka toinen kulma keskustaan. Paina kaikki neljä sakaraa kiinni keskustaan ja laita keskelle lusikallinen marmeladia. Voitele tortut kananmunalla.
Kypsennä torttuja uunissa noin 12–15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
185
777
7,1 g
3,3 g
26,2 g
15,5 g
0,9 g
3,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) torttutaikinaa tai 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli