Piparminttutuulihatut - Yhteishyvä

Piparminttutuulihatut

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa

TÄYTE:

2 dl
Vispikermaa
100 g
Maitorahkaa
150 g
Piparminttukaramellirouhetta (marianne)

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, ja jatka vatkaamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nosta taikinasta kahdella lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Paista keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä maitorahka ja karamellirouhe kermavaahtoon. Halkaise jäähtyneiden leivonnaisten ”hattu” ja täytä karamellivaahdolla.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa