Piparminttutuulihatut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Piparminttutuulihatut

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

100 g
Margariinia
2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa

täyte:

2 dl
Vispikermaa
100 g
Maitorahkaa
150 g
Piparminttukaramellirouhetta (marianne)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, ja jatka vatkaamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nosta taikinasta kahdella lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Paista keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä maitorahka ja karamellirouhe kermavaahtoon. Halkaise jäähtyneiden leivonnaisten ”hattu” ja täytä karamellivaahdolla.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.