Piparminttutuulihatut

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
2 dlvettä
1 1/2 dlvehnäjauhoja
3 kplkananmunaa

Täyte:

2 dlvispikermaa
100 gmaitorahkaa
150 gpiparminttukaramellirouhetta (marianne)

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, ja jatka vatkaamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nosta taikinasta kahdella lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Paista keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä maitorahka ja karamellirouhe kermavaahtoon. Halkaise jäähtyneiden leivonnaisten ”hattu” ja täytä karamellivaahdolla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025