Pippuriset lohimedaljongit
Kappaleita
4
Ruokavalio
Ainekset
600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl
Chilimausteseosta
1 tl
Suolaa
1 rkl
Roseepippuria
YRTTIMUUSI
1 kg
Jauhoisia perunoita
2 1/2 dl
Lämmintä maitoa
1 rkl
Margariinia tai voita
1 tl
Suolaa
1 dl
Hienonnettua tuoretta persiljaa
Näin teet
1
Viipaloi kalafilee neljään osaan. Leikkaa jokaisen viipaleen keskeltä viilto nahkaan saakka ja taittele nahkapuolet vastakkain. Nosta medaljongit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle chilimausteseosta, suolaa sekä rouhittua roseepippuria. Paista lohimedaljongit uunissa pellillä 225 asteessa 6-7 minuuttia.Valmista muusi. Pese, kuori, paloittele ja keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja vatkaa perunat ilmavaksi muusiksi. Lisää samalla pienissä erissä lämmintä maitoa. Lisää joukkoon sekoittaen rasva, suola sekä hienonnettu persilja. Tarjoile yrttimuusi lohimedaljonkien kanssa.Ruokalehti 0405
Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018