Pistaasijäädyke

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkeltuaista
3/4 dlhunajaa
1 rklsokeria
5 dlkuohukermaa
100 gpistaaseja

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kiehauta hunaja ja sokeri kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Lisää hunajaseos keltuaisvaahtoon ja vatkaa viileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuais-hunajaseokseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja lisää massaan. Vuoraa esim. pitkulainen vuoka tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke kelmun avulla työlaudalle ja leikkaa siitä viipaleita. Nauti hieman sulaneena.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025