Pistaasijäädyke - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pistaasijäädyke

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Hunajaa
1 rkl
Sokeria
5 dl
Kuohukermaa
100 g
Pistaaseja

Näin teet

1

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kiehauta hunaja ja sokeri kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Lisää hunajaseos keltuaisvaahtoon ja vatkaa viileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuais-hunajaseokseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja lisää massaan. Vuoraa esim. pitkulainen vuoka tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke kelmun avulla työlaudalle ja leikkaa siitä viipaleita. Nauti hieman sulaneena.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.10.2007
Muokattu: 15.5.2019