Pistaasijäädyke

Nappaa talteen!
| 8 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | hunajaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 5 dl | kuohukermaa |
| 100 g | pistaaseja |
- 1.
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kiehauta hunaja ja sokeri kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Lisää hunajaseos keltuaisvaahtoon ja vatkaa viileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuais-hunajaseokseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja lisää massaan. Vuoraa esim. pitkulainen vuoka tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke kelmun avulla työlaudalle ja leikkaa siitä viipaleita. Nauti hieman sulaneena.
Pistaasijäädyke
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | hunajaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 5 dl | kuohukermaa |
| 100 g | pistaaseja |
Valmistus
- 1
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kiehauta hunaja ja sokeri kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Lisää hunajaseos keltuaisvaahtoon ja vatkaa viileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuais-hunajaseokseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja lisää massaan. Vuoraa esim. pitkulainen vuoka tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke kelmun avulla työlaudalle ja leikkaa siitä viipaleita. Nauti hieman sulaneena.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












