Porkkanagratiini

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
400 gporkkanoita
1 kpliso punasipuli
1 rklöljyä
150 gpakastepinaattia
150 gkevytfetajuustoa
3/4 dlmantelilastuja
2 1/2 dlmaitoa tai ruokakermaa tai niiden sekoitusta
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlpippurisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Keitä kypsiksi ja valuta keitinvesi pois. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat. Sulata ja valuta pinaatti, lisää sipulin joukkoon. Murenna sekaan feta. Lisää mantelilastut. Kaada seos uunivuokaan. Sekoita kerma-maito ja kananmuna keskenään, mausta suolalla ja pippurilla, kaada päällimmäiseksi vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa kahden hengen pääateriana tai alkupalana neljälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä