Poro-piparjuuritäyte uuniperunoille
4 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 50 g | poron kylmäsavupaistia |
| 2 rkl | makukurkkukuutioita |
| 100 g | kevytranskankermaa |
| 1 kpl | (à 125 g) piparjuurituorejuustoa |
| 2 rkl | kurkkujen maustelientä |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| 4 kpl | uuniperunaa (rosamunda) |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna poro ja maustekurkut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Siirrä kylmään perunoiden kypsymisen ajaksi. Pese ja harjaa perunat. Leikkaa ristiviillot perunoiden päälle ja kääri folioon. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa porotäytteen kanssa.
Poro-piparjuuritäyte uuniperunoille
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | poron kylmäsavupaistia |
| 2 rkl | makukurkkukuutioita |
| 100 g | kevytranskankermaa |
| 1 kpl | (à 125 g) piparjuurituorejuustoa |
| 2 rkl | kurkkujen maustelientä |
Lisäksi: | |
| 4 kpl | uuniperunaa (rosamunda) |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna poro ja maustekurkut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Siirrä kylmään perunoiden kypsymisen ajaksi. Pese ja harjaa perunat. Leikkaa ristiviillot perunoiden päälle ja kääri folioon. Kypsennä uunin alatasolla noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa porotäytteen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























