Poronkäristyspasta - Yhteishyvä

Poronkäristyspasta

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

KASTIKE

1 kpl
Herkkusieniä (150 g)
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Margariinia
1 kpl
Poronkäristyslihaa (240 g)
1 1/2 dl
Vettä
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
1 kpl
Ruukku rucolaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Pakastepuolukoita

LISÄKSI

350 g
Pastaa

Näin teet

1

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista herkkusieniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes niistä on poistunut suurin osa nesteestä. Lisää joukkoon margariini ja sipulit. Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä. Kaada seos toiseen astiaan odottamaan.Ruskista poronkäristys ja anna hautua veden kanssa 15 minuuttia. Lisää poronkäristyksen joukkoon sieni-sipuliseos, kerma ja mustaherukkahyytelö. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia.Lisää rucola ja jäiset puolukat. Mausta kastike ja sekoita. Tarjoile kastike keitetyn pastan kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.9.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa