Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Pot-au-feu on klassinen ranskalainen lihakeitto, jossa liha tarjoillaan isoina paloina broilerin ja valkokaalin kera. Tarjoile keitto pestoa muistuttavan Pistou-tahnan kera.
| 1 1/2 kg | naudan etuselkää |
| 4 kpl | broilerin reisi-koipipalaa |
| 2 l | vettä |
| 2 tl | suolaa |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 4 kpl | porkkanaa |
| selleri | |
| palsternakka | |
| 2 kpl | sipulia |
| puolikas valkokaali | |
| 8 kpl | perunaa |
| ruukku salviaa | |
| ruukku persiljaa | |
| Pistou-tahna | |
|---|---|
| ruukku basilikaa | |
| karkeaa suolaa | |
| musta- ja valkopippuria myllystä | |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Kuori ja pilko juurekset reiluksi paloiksi.
Laita naudanliha kokonaisena kattilaan kylmään veteen ja aloita keittäminen. Kuori pinnalta vaahto, jotta liemi pysyy kirkkaana. Laita liemeen mausteet ja keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa.
Lisää 30 min ennen valmistumista joukkoon kasvikset ja broilerin koivet. Kun keitto on valmis, lisää joukkoon salviaa ja persiljaa silputtuna. Lihaa ei kuulu kuutioida vaan siitä revitään isoja paloja lautaselle. Mausta pot-au-feu pistou-tahnalla.
Valmista pistou-tahna. Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin.
Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta mukana ei ole ollenkaan pinjansiemeniä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pot-au-feu on klassinen ranskalainen lihakeitto, jossa liha tarjoillaan isoina paloina broilerin ja valkokaalin kera. Tarjoile keitto pestoa muistuttavan Pistou-tahnan kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | naudan etuselkää |
| 4 kpl | broilerin reisi-koipipalaa |
| 2 l | vettä |
| 2 tl | suolaa |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 4 kpl | porkkanaa |
| selleri | |
| palsternakka | |
| 2 kpl | sipulia |
| puolikas valkokaali | |
| 8 kpl | perunaa |
| ruukku salviaa | |
| ruukku persiljaa | |
Pistou-tahna | |
| ruukku basilikaa | |
| karkeaa suolaa | |
| musta- ja valkopippuria myllystä | |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Kuori ja pilko juurekset reiluksi paloiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikas valkokaali | |
| palsternakka | |
| 8 kpl | perunaa |
| selleri | |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | porkkanaa |
Laita naudanliha kokonaisena kattilaan kylmään veteen ja aloita keittäminen. Kuori pinnalta vaahto, jotta liemi pysyy kirkkaana. Laita liemeen mausteet ja keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | naudan etuselkää |
| 2 l | vettä |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | suolaa |
Lisää 30 min ennen valmistumista joukkoon kasvikset ja broilerin koivet. Kun keitto on valmis, lisää joukkoon salviaa ja persiljaa silputtuna. Lihaa ei kuulu kuutioida vaan siitä revitään isoja paloja lautaselle. Mausta pot-au-feu pistou-tahnalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin reisi-koipipalaa |
| ruukku salviaa | |
| ruukku persiljaa |
Valmista pistou-tahna. Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| ruukku basilikaa |
Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| karkeaa suolaa | |
| musta- ja valkopippuria myllystä | |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa |
Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta mukana ei ole ollenkaan pinjansiemeniä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | oliiviöljyä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
1238
Energiaa kcal
5183
Energiaa kj
63,8 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
117,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
1238
Energiaa kcal
5183
Energiaa kj
63,8 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
117,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, Selleri, Palsternakka, Puolikas valkokaali, Ruukku salviaa, Ruukku persiljaa, Ruukku basilikaa, karkeaa suolaa, musta- ja valkopippuria myllystä, 100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli