
Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla


Ainekset
Pistou-tahna
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Kuori ja pilko juurekset reiluksi paloiksi.
Laita naudanliha kokonaisena kattilaan kylmään veteen ja aloita keittäminen. Kuori pinnalta vaahto, jotta liemi pysyy kirkkaana. Laita liemeen mausteet ja keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa.
Lisää 30 min ennen valmistumista joukkoon kasvikset ja broilerin koivet. Kun keitto on valmis, lisää joukkoon salviaa ja persiljaa silputtuna. Lihaa ei kuulu kuutioida vaan siitä revitään isoja paloja lautaselle. Mausta pot-au-feu pistou-tahnalla.
Valmista pistou-tahna. Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin.
Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta mukana ei ole ollenkaan pinjansiemeniä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1233
5159
63,8 g
16,8 g
44,0 g
4,3 g
4,8 g
117,3 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl laakerinlehteä,
Selleri,
Palsternakka,
Puolikas valkokaali,
Ruukku salviaa,
Ruukku persiljaa,
Ruukku basilikaa,
karkeaa suolaa,
musta- ja valkopippuria myllystä,
100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli