Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla
Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla
Yhteistyössä

Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pot-au-feu on klassinen ranskalainen lihakeitto, jossa liha tarjoillaan isoina paloina broilerin ja valkokaalin kera. Tarjoile keitto pestoa muistuttavan Pistou-tahnan kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgnaudan etuselkää
4 kplbroilerin reisi-koipipalaa
2 lvettä
2 tlsuolaa
10 kplmustapippuria
2 kpllaakerinlehteä
4 kplporkkanaa
selleri
palsternakka
2 kplsipulia
puolikas valkokaali
8 kplperunaa
ruukku salviaa
ruukku persiljaa

Pistou-tahna

ruukku basilikaa
karkeaa suolaa
musta- ja valkopippuria myllystä
6 kplvalkosipulinkynttä
100 graastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
1 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja pilko juurekset reiluksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    puolikas valkokaali
    palsternakka
    8 kplperunaa
    selleri
    2 kplsipulia
    4 kplporkkanaa
  2. 2

    Laita naudanliha kokonaisena kattilaan kylmään veteen ja aloita keittäminen. Kuori pinnalta vaahto, jotta liemi pysyy kirkkaana. Laita liemeen mausteet ja keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgnaudan etuselkää
    2 lvettä
    10 kplmustapippuria
    2 kpllaakerinlehteä
    2 tlsuolaa
  3. 3

    Lisää 30 min ennen valmistumista joukkoon kasvikset ja broilerin koivet. Kun keitto on valmis, lisää joukkoon salviaa ja persiljaa silputtuna. Lihaa ei kuulu kuutioida vaan siitä revitään isoja paloja lautaselle. Mausta pot-au-feu pistou-tahnalla.

    MääräAinesosa
    4 kplbroilerin reisi-koipipalaa
    ruukku salviaa
    ruukku persiljaa
  4. 4

    Valmista pistou-tahna. Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    ruukku basilikaa
  5. 5

    Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    karkeaa suolaa
    musta- ja valkopippuria myllystä
    6 kplvalkosipulinkynttä
    100 graastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
  6. 6

    Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta mukana ei ole ollenkaan pinjansiemeniä.

    MääräAinesosa
    1 dloliiviöljyä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, Selleri, Palsternakka, Puolikas valkokaali, Ruukku salviaa, Ruukku persiljaa, Ruukku basilikaa, karkeaa suolaa, musta- ja valkopippuria myllystä, 100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025