Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla

Pot-au-feu -ranskalainen lihakeitto Pistou-tahnalla

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Pot-au-feu on klassinen ranskalainen lihakeitto, jossa liha tarjoillaan isoina paloina broilerin ja valkokaalin kera. Tarjoile keitto pestoa muistuttavan Pistou-tahnan kera.

Ainekset

1 1/2 kg
naudan etuselkää
4 kpl
broilerin reisi-koipipalaa
2 l
vettä
2 tl
suolaa
10 kpl
mustapippuria
2 kpl
laakerinlehteä
4 kpl
porkkanaa
Selleri
Palsternakka
2 kpl
sipulia
Puolikas valkokaali
8 kpl
perunaa
Ruukku salviaa
Ruukku persiljaa

pistou-tahna

Ruukku basilikaa
karkeaa suolaa
musta- ja valkopippuria myllystä
6 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
1 dl
oliiviöljyä

Näin teet

1

Kuori ja pilko juurekset reiluksi paloiksi.

Puolikas valkokaali
Palsternakka
8 kpl
perunaa
Selleri
2 kpl
sipulia
4 kpl
porkkanaa
2

Laita naudanliha kokonaisena kattilaan kylmään veteen ja aloita keittäminen. Kuori pinnalta vaahto, jotta liemi pysyy kirkkaana. Laita liemeen mausteet ja keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa.

1 1/2 kg
naudan etuselkää
2 l
vettä
10 kpl
mustapippuria
2 kpl
laakerinlehteä
2 tl
suolaa
3

Lisää 30 min ennen valmistumista joukkoon kasvikset ja broilerin koivet. Kun keitto on valmis, lisää joukkoon salviaa ja persiljaa silputtuna. Lihaa ei kuulu kuutioida vaan siitä revitään isoja paloja lautaselle. Mausta pot-au-feu pistou-tahnalla.

4 kpl
broilerin reisi-koipipalaa
Ruukku salviaa
Ruukku persiljaa
4

Valmista pistou-tahna. Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Ruukku basilikaa
5

Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin.

karkeaa suolaa
musta- ja valkopippuria myllystä
6 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
6

Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää. Pistou-tahna muistuttaa hieman pestoa, mutta mukana ei ole ollenkaan pinjansiemeniä.

1 dl
oliiviöljyä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 19.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5159

1233

63,8 g

16,8 g

44,0 g

4,3 g

4,8 g

117,3 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä,

Selleri,

Palsternakka,

Puolikas valkokaali,

Ruukku salviaa,

Ruukku persiljaa,

Ruukku basilikaa,

karkeaa suolaa,

musta- ja valkopippuria myllystä,

100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli