Pullataikina - Yhteishyvä

Pullataikina

???
Paloja
30
Herkullinen pullataikina syntyy perinteisellä reseptillä. Pullien päällä maistuu raesokeri tai voisilmä.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Tavallista tai vähälaktoosista maitoa
50 g
Hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
200 g
Margariinia tai voita
1 kg
Jauhoja

Näin teet

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi tai jos käytät kuivahiivaa noin 42 asteiseksi. Lisää hiiva, munat, sokeri, suola, kardemumma ja alusta sekaan hiukan jauhoja.

1/2 l
Tavallista tai vähälaktoosista maitoa
50 g
Hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
1 kg
Jauhoja
2

Vatkaa taikina sekaisin ja anna seistä noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät loput jauhoista. Vaivaa sula rasva taikinaan. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin ½ tunnin ajan.

200 g
Margariinia tai voita
3

Pyörittele taikinasta pullia. Voitele leivotut pullat munalla ja paista 225 asteessa 10–20 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 31.1.2005
Muokattu: 16.9.2018
Jaa Somessa