Pullataikina - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pullataikina

Pullataikina
Paloja
40
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Pulla, nisu, vehnänen - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Perinteisessä pullataikinaohjeessa ei kitsastella kardemumman määrässä.
Jaa Somessa

Ainekset

50 g
(1 pkt) hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
5 dl
maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
15 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
Margariinia tai voita

LISÄKSI

1 kpl
kananmuna
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja

Vinkki: Taikina on sopiva pikkupullien leipomiseen, kun se lakkaa tarttumasta käsiin ja on vielä pehmeää. Pitkotaikinaan kannattaa käyttää hieman enemmän jauhoja, jotta pitkot eivät repeä kohotuksen ja paistamisen aikana.

Näin teet

1

Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

2

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa muotoutua, lisää huoneenlämpöinen rasva. Alusta taikinaan lisää jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa sitä vielä noin 10 minuuttia työtasolla. Käytä tarvittaessa apuna hiukan jauhoja.

5 dl
maitoa
50 g
(1 pkt) hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
15 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
Margariinia tai voita
3

Nosta vaivattu taikina takaisin jauhotettuun kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 45 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

4

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Leivo haluamiksesi leivonnaisiksi ja anna kohota liinalla peiteltynä vielä noin 45 minuuttia. Voitele munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla ennen kypsentämistä.

1 kpl
kananmuna
1/2 dl
raesokeria tai mantelilastuja
5

Kypsennä pikkupullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja pullapitkoja sekä muita isoja vehnäsiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia.

Resepti
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 1.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g919 g
Proteiinia4 g177 g
Rasvaa1 g59 g
Kuituja1 g41 g
Energiaa kj529 21163
Energiaa kcal126 5055

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 200 g Margariinia tai voita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g919 g
Proteiinia4 g177 g
Rasvaa1 g59 g
Kuituja1 g41 g
Energiaa kj529 21163
Energiaa kcal126 5055

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 200 g Margariinia tai voita

Resepti
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.