Punajuuri-jauhelihalaatikko

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlrikottuja ohrasuurimoita
5 dlvettä
1 tlsuolaa
600 gpunajuuria
1 kplsipuli
400 gnaudan jauhelihaa

Munamaito:

2 kplkananmunaa
5 dlmaitoa
1 1/2 tlsuolaa
musta- tai valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha ilman rasvaa pannussa ja lisää sipulisilppu mukaan paistumaan. Sekoita valutetut suurimot, punajuuriraaste ja jauheliha keskenään ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito, mausta se suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa ainakin tunti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Rikottuja ohrasuurimoita, 5 dl Vettä, 1 tl Suolaa, Sipuli, Kananmunaa, 5 dl Maitoa, 1,5 tl Suolaa, Musta- tai valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä