Punajuuri-jauhelihalaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuuri-jauhelihalaatikko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
4 - 5 kpl
(600 g) punajuuria
1 kpl
Sipuli
300 g
Nauta- tai nauta-sikajauhelihaa

munamaito:

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Maitoa
1 1/2 tl
Suolaa
Musta- tai valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha ilman rasvaa pannussa ja lisää sipulisilppu mukaan paistumaan. Sekoita valutetut suurimot, punajuuriraaste ja jauheliha keskenään ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito, mausta se suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa ainakin tunti.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.