Punajuuri-jauhelihalaatikko - Yhteishyvä

Punajuuri-jauhelihalaatikko

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
4 - 5 kpl
(600 g) punajuuria
1 kpl
Sipuli
300 g
Nauta- tai nauta-sikajauhelihaa

MUNAMAITO:

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Maitoa
1 1/2 tl
Suolaa
Musta- tai valkopippuria

Näin teet

1

Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha ilman rasvaa pannussa ja lisää sipulisilppu mukaan paistumaan. Sekoita valutetut suurimot, punajuuriraaste ja jauheliha keskenään ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito, mausta se suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa ainakin tunti.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa