Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurikraavatut lohi-mätirullat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

400 - 500 g
Tuoretta lohifileetä

Kraavaamiseen:

Runsas 1 rkl merisuolaa
Ripaus sokeria
Mustapippuria rouhittuna
1 kpl
Pieni keitetty punajuuri

Täyte

200 g
Ruohosipulituorejuustoa
1 dl
Lohen mätiä
1/2 dl
Silputtua tuoretta tilliä
1/2 tl
Sitruunapippuria
Tilkka kevytkermaa

Lisäksi

Ruisleipäviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane filee voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Kuori ja raasta punajuuri hienoksi ja levitä raaste kalan päälle. Kiedo kala tiiviisti voipaperiin ja sulje muovipussiin. Nosta päälle paino (esimerkiksi pieni leikkuulauta) ja anna maustua viileässä vuorokauden ajan. Raavi kalan pinnasta pois punajuuriraaste ja mausteet ja leikkaa kalasta ohuita vinoviipaleita, niin että nahka irtoaa lihasta.Sekoita keskenään täytteen ainekset, mutta jätä noin ½ dl mädistä koristelua varten. Sivele täytettä kraavikalasiivuille. Kääri siivut rullalle ja tarjoa voideltujen ruisleipäviipaleiden päällä. Koristele rullat mädillä ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.