Punajuurikraavatut lohi-mätirullat

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 - 500 gtuoretta lohifileetä

Kraavaamiseen:

runsas 1 rkl merisuolaa
ripaus sokeria
mustapippuria rouhittuna
1 kplpieni keitetty punajuuri

Täyte

200 gruohosipulituorejuustoa
1 dllohen mätiä
1/2 dlsilputtua tuoretta tilliä
1/2 tlsitruunapippuria
tilkka kevytkermaa

Lisäksi

ruisleipäviipaleita

Valmistus

  1. 1

    Pane filee voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Kuori ja raasta punajuuri hienoksi ja levitä raaste kalan päälle. Kiedo kala tiiviisti voipaperiin ja sulje muovipussiin. Nosta päälle paino (esimerkiksi pieni leikkuulauta) ja anna maustua viileässä vuorokauden ajan. Raavi kalan pinnasta pois punajuuriraaste ja mausteet ja leikkaa kalasta ohuita vinoviipaleita, niin että nahka irtoaa lihasta.Sekoita keskenään täytteen ainekset, mutta jätä noin ½ dl mädistä koristelua varten. Sivele täytettä kraavikalasiivuille. Kääri siivut rullalle ja tarjoa voideltujen ruisleipäviipaleiden päällä. Koristele rullat mädillä ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä