Punaviinimaustevoi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punaviinimaustevoi

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Pientä sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 1/2 dl
Punaviiniä
150 g
Pehmeää voita
Merisuolahiutaleita

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipulit erittäin hienoksi. Mittaa kattilaan sipulisilppu, balsamiviinietikka ja punaviini. Keitä kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Anna jäähtyä. Yhdistä jäähtynyt sipuli-punaviiniseos pehmeään voihin. Lisää mausteeksi ripaus merisuolahiutaleita. Muotoile voi muovikelmun tai voipaperin avulla tangoksi ja siirrä se jääkaappiin kovettumaan. Tarjoa grillipihvin päällä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.6.2012
Muokattu: 15.5.2019