Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi kun pohja on hiukan jäähtynyt.
Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1146
274
9,4 g
2,6 g
40,0 g
29,9 g
1,6 g
5,6 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
5 dl Kuivia herneitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli