Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
347
1453
16,1 g
7,1 g
41,4 g
31,0 g
1,8 g
7,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Kuivia herneitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli