Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolittain paistettu tuoremarjapiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piiras päällystetään pehmeällä tuorejuusto-rahkahunnulla ja kauden mehukkaimmilla marjoilla.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Grahamjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

1 kpl
Rahkaa
1 kpl
Tuorejuustoa
3 dl
Tomusokeria
3 dl
Tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita, herukoita

Lisäksi

5 dl
Kuivia herneitä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi kun pohja on hiukan jäähtynyt.

Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1146

9,4 g

2,6 g

40,0 g

29,9 g

1,6 g

5,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

5 dl Kuivia herneitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli