Puolittain paistettu tuoremarjapiiras

Arvostele resepti
8 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piirakka saa pehmeän tuorejuusto-rahkahunnun ja koristeeksi tuoreita marjoja.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 dlgrahamjauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

250 g(1 prk) rahkaa
200 g(1 prk) tuorejuustoa
2 dltomusokeria
125 gpensasmustikoita
125 gvadelmia
100 gpunaherukoita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    1 dlgrahamjauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille painoksi esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä. Kypsennä pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.

  4. 4

    Valmista täyte. Vaahdota rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kokoa pinnalle tuoreita marjoja.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) rahkaa
    200 g(1 prk) tuorejuustoa
    2 dltomusokeria
    125 gpensasmustikoita
    125 gvadelmia
    100 gpunaherukoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
23.7.2018
|
Päivitetty: 15.12.2025