Puolittain paistettu tuoremarjapiiras
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piiras päällystetään pehmeällä tuorejuusto-rahkahunnulla ja kauden mehukkaimmilla marjoilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 250 g | (1 prk) rahkaa |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 3 dl | tomusokeria |
| 3 dl | tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita |
| Lisäksi | |
| 5 dl | kuivia herneitä |
- 1.
Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
- 2.
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
- 3.
Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.
Puolittain paistettu tuoremarjapiiras
Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piiras päällystetään pehmeällä tuorejuusto-rahkahunnulla ja kauden mehukkaimmilla marjoilla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 250 g | (1 prk) rahkaa |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 3 dl | tomusokeria |
| 3 dl | tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita |
Lisäksi | |
| 5 dl | kuivia herneitä |
Valmistus
- 1
Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 1 dl grahamjauhoja 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
Määrä Ainesosa 5 dl kuivia herneitä - 3
Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) rahkaa 200 g (1 prk) tuorejuustoa 3 dl tomusokeria 3 dl tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita
Ravintosisältö
347
Energiaa kcal
1453
Energiaa kj
16,1 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,4 g
Hiilihydraatteja
31,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
347
Energiaa kcal
1453
Energiaa kj
16,1 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,4 g
Hiilihydraatteja
31,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Kuivia herneitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























