Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolittain paistettu tuoremarjapiiras

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piiras päällystetään pehmeällä tuorejuusto-rahkahunnulla ja kauden mehukkaimmilla marjoilla.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Grahamjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

250 g
(1 prk) rahkaa
200 g
(1 prk) tuorejuustoa
3 dl
Tomusokeria
3 dl
Tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita

Lisäksi

5 dl
Kuivia herneitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.

100 g
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Grahamjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.

5 dl
Kuivia herneitä
3

Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.

250 g
(1 prk) rahkaa
200 g
(1 prk) tuorejuustoa
3 dl
Tomusokeria
3 dl
Tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 24.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1453

16,1 g

7,1 g

41,4 g

31,0 g

1,8 g

7,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Kuivia herneitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli