Puolittain paistettu tuoremarjapiiras

Arvostele resepti
8 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piiras päällystetään pehmeällä tuorejuusto-rahkahunnulla ja kauden mehukkaimmilla marjoilla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 dlgrahamjauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

250 g(1 prk) rahkaa
200 g(1 prk) tuorejuustoa
3 dltomusokeria
3 dltuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita

Lisäksi

5 dlkuivia herneitä

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    1 dlgrahamjauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivat herneet. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.

    MääräAinesosa
    5 dlkuivia herneitä
  3. 3

    Valmista täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele tuoreilla marjoilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) rahkaa
    200 g(1 prk) tuorejuustoa
    3 dltomusokeria
    3 dltuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita ja herukoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Kuivia herneitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä