Puolittain paistettu tuoremarjapiiras
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piirakka saa pehmeän tuorejuusto-rahkahunnun ja koristeeksi tuoreita marjoja.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 250 g | (1 prk) rahkaa |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 2 dl | tomusokeria |
| 125 g | pensasmustikoita |
| 125 g | vadelmia |
| 100 g | punaherukoita |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
- 3.
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille painoksi esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä. Kypsennä pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
- 4.
Valmista täyte. Vaahdota rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kokoa pinnalle tuoreita marjoja.
Puolittain paistettu tuoremarjapiiras
Perinteisen mamman marjapiirakan raikastetussa versiossa pohja paistetaan ensin, jonka jälkeen piirakka saa pehmeän tuorejuusto-rahkahunnun ja koristeeksi tuoreita marjoja.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 250 g | (1 prk) rahkaa |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 2 dl | tomusokeria |
| 125 g | pensasmustikoita |
| 125 g | vadelmia |
| 100 g | punaherukoita |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 1 dl grahamjauhoja 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille painoksi esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä. Kypsennä pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, kun pohja on hiukan jäähtynyt.
- 4
Valmista täyte. Vaahdota rahka, tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kokoa pinnalle tuoreita marjoja.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) rahkaa 200 g (1 prk) tuorejuustoa 2 dl tomusokeria 125 g pensasmustikoita 125 g vadelmia 100 g punaherukoita
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1391
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
25,6 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1391
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
25,6 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












