Puolukka-piparkakkurahka

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Puolukat, kardemumma ja piparkakun muruset tuovat rahkajälkiruokaan joulun makua ja sävyjä. Tämän helpon jälkiruoan annostelee tarjolle hetkessä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplpiparkakkua
2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g(1 prk) rahkaa
2 dlpakastepuolukoita
1/4 tljauhettua kardemummaa

Valmistus

  1. 1

    Murskaa piparkakut ja jaa puolet piparkakuista neljän annosmaljan pohjalle.

    MääräAinesosa
    8 kplpiparkakkua
  2. 2

    Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella. Yhdistä vaahtoon rahka ja sulaneet puolukat. Mausta kardemummalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) rahkaa
    2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    2 dlpakastepuolukoita
    1/4 tljauhettua kardemummaa
  3. 3

    Annostele maljoihin ja viimeistele lopuilla piparkakuilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä