Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-piparkakkurahka

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Puolukat, kardemumma ja piparkakun muruset tuovat rahkajälkiruokaan joulun makua ja sävyjä. Tämän helpon jälkiruoan annostelee tarjolle hetkessä.

Ainekset

8 kpl
piparkakkua
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
(1 prk) rahkaa
2 dl
Pakastepuolukoita
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa piparkakut ja jaa puolet piparkakuista neljän annosmaljan pohjalle.

8 kpl
piparkakkua
2

Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella. Yhdistä vaahtoon rahka ja sulaneet puolukat. Mausta kardemummalla.

200 g
(1 prk) rahkaa
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl
Pakastepuolukoita
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa
3

Annostele maljoihin ja viimeistele lopuilla piparkakuilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
|
Muokattu: 22.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

792

9,0 g

5,0 g

21,5 g

16,8 g

1,0 g

5,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli