Puolukka-piparkakkurahka
15 min

Nappaa talteen!
Puolukat, kardemumma ja piparkakun muruset tuovat rahkajälkiruokaan joulun makua ja sävyjä. Tämän helpon jälkiruoan annostelee tarjolle hetkessä.
| 8 kpl | piparkakkua |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 200 g | (1 prk) rahkaa |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 1/4 tl | jauhettua kardemummaa |
- 1.
Murskaa piparkakut ja jaa puolet piparkakuista neljän annosmaljan pohjalle.
- 2.
Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella. Yhdistä vaahtoon rahka ja sulaneet puolukat. Mausta kardemummalla.
- 3.
Annostele maljoihin ja viimeistele lopuilla piparkakuilla.
Puolukka-piparkakkurahka
Puolukat, kardemumma ja piparkakun muruset tuovat rahkajälkiruokaan joulun makua ja sävyjä. Tämän helpon jälkiruoan annostelee tarjolle hetkessä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | piparkakkua |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 200 g | (1 prk) rahkaa |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 1/4 tl | jauhettua kardemummaa |
Valmistus
- 1
Murskaa piparkakut ja jaa puolet piparkakuista neljän annosmaljan pohjalle.
Määrä Ainesosa 8 kpl piparkakkua - 2
Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella. Yhdistä vaahtoon rahka ja sulaneet puolukat. Mausta kardemummalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) rahkaa 2 1/2 dl (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 2 dl pakastepuolukoita 1/4 tl jauhettua kardemummaa - 3
Annostele maljoihin ja viimeistele lopuilla piparkakuilla.
Ravintosisältö
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























