Puolukka-toffeekorvapuustit
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Koukuttavan herkullisissa täytetyissä korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus. Tarjoa puolukkapuustit kahvin kera.
| 100 g | pehmeää voita |
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 14 - 15 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | pehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. omar) |
| 100 g | pehmeää voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | jäisiä puolukoita |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
- 1.
Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.
- 2.
Pilko toffeet hyvin pieniksi paloiksi.
- 3.
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota sokeri, puolukat ja karamellit päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.
- 4.
Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Puolukka-toffeekorvapuustit
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Koukuttavan herkullisissa täytetyissä korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus. Tarjoa puolukkapuustit kahvin kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | pehmeää voita |
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 14 - 15 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 100 g | pehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. omar) |
| 100 g | pehmeää voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | jäisiä puolukoita |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.
Määrä Ainesosa 100 g pehmeää voita 5 dl maitoa 50 g hiivaa 2 dl sokeria 1 rkl kardemummaa 1 kpl kananmuna 14 - 15 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa - 2
Pilko toffeet hyvin pieniksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 100 g pehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. omar) - 3
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota sokeri, puolukat ja karamellit päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.
Määrä Ainesosa 100 g pehmeää voita 1 1/2 dl jäisiä puolukoita 1 dl fariinisokeria - 4
Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna voiteluun
Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.
Ravintosisältö
290
Energiaa kcal
1213
Energiaa kj
8,7 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,2 g
Hiilihydraatteja
15,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
290
Energiaa kcal
1213
Energiaa kj
8,7 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,2 g
Hiilihydraatteja
15,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























