Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka-toffeepuustit

Puolukka-toffeekorvapuustit

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Koukuttavan herkullisissa täytetyissä korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus. Tarjoa puolukkapuustit kahvin kera.

Ainekset

100 g
Pehmeää voita tai margariinia
5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
14 - 15 dl
Vehnäjauhoja

täyte

100 g
Pehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. Omar)
100 g
Pehmeää voita tai margariinia
1 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Jäisiä puolukoita

lisäksi

1 kpl
Kananmuna voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.

100 g
Pehmeää voita tai margariinia
5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
14 - 15 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
2

Pilko karamellit hyvin pieniksi.

100 g
Pehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. Omar)
3

Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota sokeri, puolukat ja karamellit päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

100 g
Pehmeää voita tai margariinia
1 1/2 dl
Jäisiä puolukoita
1 dl
Fariinisokeria
4

Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna voiteluun

Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 7.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

290

1213

8,7 g

5,2 g

45,2 g

15,6 g

1,6 g

6,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli