Puolukka-toffeekorvapuustit

arvosana5/5

(1)arvio
24 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Koukuttavan herkullisissa täytetyissä korvapuusteissa yhdistyvät puolukan kirpeys ja toffeen makeus. Tarjoa puolukkapuustit kahvin kera.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gpehmeää voita
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
1 kplkananmuna
14 - 15 dlvehnäjauhoja

Täyte

100 gpehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. omar)
100 gpehmeää voita
1 dlfariinisokeria
1 1/2 dljäisiä puolukoita

Lisäksi

1 kplkananmuna voiteluun

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    100 gpehmeää voita
    5 dlmaitoa
    50 ghiivaa
    2 dlsokeria
    1 rklkardemummaa
    1 kplkananmuna
    14 - 15 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pilko toffeet hyvin pieniksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    100 gpehmeitä kermatoffee-karamellejä (esim. omar)
  3. 3

    Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota sokeri, puolukat ja karamellit päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

    MääräAinesosa
    100 gpehmeää voita
    1 1/2 dljäisiä puolukoita
    1 dlfariinisokeria
  4. 4

    Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun

Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä