Puolukkakääretorttu - Yhteishyvä

Puolukkakääretorttu

???
Paloja
10
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Makeutusjauhetta (canderell)
2 tl
Kiehuvaa vettä
2 rkl
Ruisjauhoja
4 rkl
Perunajauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

1 1/2 kpl
Rahkaa
3/4 dl
Rasvatonta maitoa
1 dl
Makeutusjauhetta (canderell)
3 dl
Puolukoita

Näin teet

1

Vatkaa kananmunat ja makeutusjauhe vaahdoksi. Saat kuohkeamman tortun, jos lisäät kuuman veden ennen sekoitusta. Vatkaa hyvin.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen. Paista leivinpaperilla pellillä 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperin päälle.

Valmista täyte. Sekoita rahka, maito ja makeutusaine. Levitä seos kääretorttulevylle. Lisää marjat. Rullaa torttu leivinpaperin avulla. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna olla jääkaapissa ennen tarjoilua.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa