Puolukkakuohu

Juhlan alkumalja sekoitetaan itse tehdystä puolukkasiirapista ja pirskahtelevasta kuohuviinistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlkuivaa kuohuviiniä
3 - 4 rklpuolukkasiirappia
1 rkljäisiä puolukoita

Puolukkasiirappia

3 dlpuolukoita (pakaste)
1 dlvettä
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Tee siirappi edellisenä päivänä. Mittaa puolukat ja vesi kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Siivilöi kulhoon ja painele marjoista kaikki mehu talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    3 dlpuolukoita (pakaste)
    1 dlvettä
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Annostele siirappia kuohuviinilaseihin. Täytä lasi kuohuviinillä ja lisää muutama jäinen puolukka.

    MääräAinesosa
    3 - 4 rklpuolukkasiirappia
    5 dlkuivaa kuohuviiniä
    1 rkljäisiä puolukoita

Vinkki: Tee kauniit puolukanvarpukoristeet näin: Sekoita kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kaada reilu kerros sokeria lautaselle. Ota pieni puolukanvarpu ja sivele valkuaista pullasudilla puolukanlehtien molemmille puolille. Kääntele varpua sokerissa niin, että sokeri tarttuu kunnolla lehtiin. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä