Tee siirappi edellisenä päivänä. Mittaa puolukat ja vesi kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Siivilöi kulhoon ja painele marjoista kaikki mehu talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä.
Annostele siirappia kuohuviinilaseihin. Täytä lasi kuohuviinillä ja lisää muutama jäinen puolukka.
Vinkki: Tee kauniit puolukanvarpukoristeet näin: Sekoita kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kaada reilu kerros sokeria lautaselle. Ota pieni puolukanvarpu ja sivele valkuaista pullasudilla puolukanlehtien molemmille puolille. Kääntele varpua sokerissa niin, että sokeri tarttuu kunnolla lehtiin. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
212
886
0,3 g
—
30,3 g
30,0 g
1,3 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli