Puolukkarahkapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkarahkapiirakka

Puolukkarahkapiirakka
Paloja
20
Valmistusaika
Tunti
Puolukkarahkapiirakka tuo syksyn maut kahvipöytään. Tämä herkullinen piirakka on helppo valmistaa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

TÄYTE

2 kpl
(à 250 g) vaniljarahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Pakastepuolukoita
1 rkl
Perunajauhoja

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä paperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.

Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.

Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 23.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g700 g
Proteiinia6 g126 g
Rasvaa5 g108 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj918 18351
Energiaa kcal219 4384

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Kardemummaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g700 g
Proteiinia6 g126 g
Rasvaa5 g108 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj918 18351
Energiaa kcal219 4384

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Kardemummaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.