Puolukkarahkapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukkarahkapiirakka

Puolukkarahkapiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Puolukkarahkapiirakka tuo syksyn maut kahvipöytään. Tämä herkullinen piirakka on helppo valmistaa.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

täyte

2 kpl
(à 250 g) vaniljarahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Pakastepuolukoita
1 rkl
Perunajauhoja

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä paperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.

Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.

Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 23.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

918

219

5,4 g

1,8 g

35,0 g

15,6 g

1,1 g

6,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa,

1 tl Suolaa,

1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli