Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä paperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.
Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.
Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
918
219
5,4 g
1,8 g
35,0 g
15,6 g
1,1 g
6,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa,
1 tl Suolaa,
1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli