Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raakapuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raakapuuro on syyssesongin hitti. Puuroa ei erikseen kypsennetä, jotta kaikki vitamiinit ja hivenaineet säilyvät puurossa. Makumaailmaa on syksyllä helppo muunnella erilaisin sosein ja tuorein hedelmin. Kokeile omenasosetta, päärynää tai vaikka luumuja.

Ainekset

5 dl
kaurahiutaleita (Riihipuoti tai gluteeniton Provena-kaurahiutale)
8 dl
maustamatonta jogurttia
5 rkl
hienoa sokeria
2 dl
mustikoita
2 dl
vadelmia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Laita kulhoon kaurahiutaleet, jogurtti ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota hetki.

5 dl
kaurahiutaleita (Riihipuoti tai gluteeniton Provena-kaurahiutale)
8 dl
maustamatonta jogurttia
5 rkl
hienoa sokeria
2

Lisää joukkoon tuoreet tai kotimaiset pakastemarjat. Pakastemarjoja kannattaa hieman sulattaa.

2 dl
vadelmia
2 dl
mustikoita

Marjoja voi vaihdella kauden mukaan. Makeutta raakapuuroon saat helposti vaikka vaahterasiirapista, mangososeesta tai tuoreesta ananaksesta. Nauti raakapuuro aamiaiseksi tai kevyenä lounaana.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

365

1527

4,5 g

1,0 g

59,3 g

29,0 g

7,0 g

16,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli