Raakapuuro | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Raakapuuro

Raakapuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
Raakapuuro on syyssesongin hitti. Puuroa ei erikseen kypsennetä, jotta kaikki vitamiinit ja hivenaineet säilyvät puurossa. Makumaailmaa on syksyllä helppo muunnella erilaisin sosein ja tuorein hedelmin. Kokeile omenasosetta, päärynää tai vaikka luumuja.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
kaurahiutaleita (Riihipuoti tai gluteeniton Provena-kaurahiutale)
8 dl
maustamatonta jogurttia
5 rkl
hienoa sokeria
2 dl
mustikoita
2 dl
vadelmia

Näin teet

1

Laita kulhoon kaurahiutaleet, jogurtti ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota hetki.

5 dl
kaurahiutaleita (Riihipuoti tai gluteeniton Provena-kaurahiutale)
8 dl
maustamatonta jogurttia
5 rkl
hienoa sokeria
2

Lisää joukkoon tuoreet tai kotimaiset pakastemarjat. Pakastemarjoja kannattaa hieman sulattaa.

2 dl
vadelmia
2 dl
mustikoita

Marjoja voi vaihdella kauden mukaan. Makeutta raakapuuroon saat helposti vaikka vaahterasiirapista, mangososeesta tai tuoreesta ananaksesta. Nauti raakapuuro aamiaiseksi tai kevyenä lounaana.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 26.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1527

365

4,5 g

1,0 g

59,3 g

29,0 g

7,0 g

16,5 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli