Raakapuuro
Raakapuuro
Yhteistyössä

Raakapuuro

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Raakapuuro on syyssesongin hitti. Puuroa ei erikseen kypsennetä, jotta kaikki vitamiinit ja hivenaineet säilyvät puurossa. Makumaailmaa on syksyllä helppo muunnella erilaisin sosein ja tuorein hedelmin. Kokeile omenasosetta, päärynää tai vaikka luumuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlkaurahiutaleita (riihipuoti tai gluteeniton provena-kaurahiutale)
8 dlmaustamatonta jogurttia
5 rklhienoa sokeria
2 dlmustikoita
2 dlvadelmia

Valmistus

  1. 1

    Laita kulhoon kaurahiutaleet, jogurtti ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota hetki.

    MääräAinesosa
    5 dlkaurahiutaleita (riihipuoti tai gluteeniton provena-kaurahiutale)
    8 dlmaustamatonta jogurttia
    5 rklhienoa sokeria
  2. 2

    Lisää joukkoon tuoreet tai kotimaiset pakastemarjat. Pakastemarjoja kannattaa hieman sulattaa.

    MääräAinesosa
    2 dlvadelmia
    2 dlmustikoita

Marjoja voi vaihdella kauden mukaan. Makeutta raakapuuroon saat helposti vaikka vaahterasiirapista, mangososeesta tai tuoreesta ananaksesta. Nauti raakapuuro aamiaiseksi tai kevyenä lounaana.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
16.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä