Rahkapiiras

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Helppotekoinen ja satavarma rahkapiiras on oiva juhlien herkku. Valmistus on helppo, mutta kohotusaika on tärkeä, jotta piiraasta tulee maukas!

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
7 dlvehnäjauhoja
100 gmargariinia

Voiteluun

2 rklvettä
2 rklsulatettua margariinia

Pinnalle

3 rklsokeria

Täyte

250 gmaitorahkaa
150 granskankermaa
1 kplmuna
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua
1/2 - 1 dlrusinoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä margariini. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 dlsokeria
    2 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    7 dlvehnäjauhoja
    100 gmargariinia
  2. 2

    Jaa taikina kahteen osaan. Ota molemmista osista pieni pala lettejä varten. Kauli taikinat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa lettipalat kahtia ja pyöritä kaksi pitkää nauhaa ja kieritä ne toistensa ympäri. Nipistä letit levyjen reunaan kiinni. Anna piiraiden kohota pellillä 20 minuuttia.

  3. 3

    Valmista täyte. Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään.

    MääräAinesosa
    1/2 - 1 dlrusinoita
    250 gmaitorahkaa
    1 kplmuna
    1 rklsitruunamehua
    3/4 dlsokeria
    150 granskankermaa
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Voitele piiraiden reunat vesi-margariiniseoksella. Ripottele reunoille hienoa sokeria. Jaa täyte tasaisesti molempiin piiraisiin. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklvettä
    2 rklsulatettua margariinia
    3 rklsokeria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä