Rahkapiiras - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkapiiras

Rahkapiiras
Kappaleita
2
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Helppotekoinen ja satavarma rahkapiiras on oiva juhlien herkku. Valmistus on helppo, mutta kohotusaika on tärkeä, jotta piiraasta tulee maukas!
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kardemummaa
7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

VOITELUUN

2 rkl
Vettä
2 rkl
Sulatettua margariinia

PINNALLE

3 rkl
Sokeria

TÄYTE

250 g
Maitorahkaa
150 g
Ranskankermaa
1 kpl
Muna
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 dl
Rusinoita

Näin teet

1

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä margariini. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

25 g
Hiivaa
2 1/2 dl
Maitoa
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia
2

Jaa taikina kahteen osaan. Ota molemmista osista pieni pala lettejä varten. Kauli taikinat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa lettipalat kahtia ja pyöritä kaksi pitkää nauhaa ja kieritä ne toistensa ympäri. Nipistä letit levyjen reunaan kiinni. Anna piiraiden kohota pellillä 20 minuuttia.

3

Valmista täyte. Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään.

1/2 - 1 dl
Rusinoita
250 g
Maitorahkaa
1 kpl
Muna
1 rkl
Sitruunamehua
3/4 dl
Sokeria
150 g
Ranskankermaa
1 tl
Vaniljasokeria
4

Voitele piiraiden reunat vesi-margariiniseoksella. Ripottele reunoille hienoa sokeria. Jaa täyte tasaisesti molempiin piiraisiin. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.

2 rkl
Vettä
2 rkl
Sulatettua margariinia
3 rkl
Sokeria
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.2.2005
Muokattu: 15.5.2019