Rahkapiiras
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Helppotekoinen ja satavarma rahkapiiras on oiva juhlien herkku. Valmistus on helppo, mutta kohotusaika on tärkeä, jotta piiraasta tulee maukas!
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | sulatettua margariinia |
| Pinnalle | |
| 3 rkl | sokeria |
| Täyte | |
| 250 g | maitorahkaa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 kpl | muna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 - 1 dl | rusinoita |
- 1.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä margariini. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
- 2.
Jaa taikina kahteen osaan. Ota molemmista osista pieni pala lettejä varten. Kauli taikinat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa lettipalat kahtia ja pyöritä kaksi pitkää nauhaa ja kieritä ne toistensa ympäri. Nipistä letit levyjen reunaan kiinni. Anna piiraiden kohota pellillä 20 minuuttia.
- 3.
Valmista täyte. Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään.
- 4.
Voitele piiraiden reunat vesi-margariiniseoksella. Ripottele reunoille hienoa sokeria. Jaa täyte tasaisesti molempiin piiraisiin. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.
Rahkapiiras
Helppotekoinen ja satavarma rahkapiiras on oiva juhlien herkku. Valmistus on helppo, mutta kohotusaika on tärkeä, jotta piiraasta tulee maukas!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
Voiteluun | |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | sulatettua margariinia |
Pinnalle | |
| 3 rkl | sokeria |
Täyte | |
| 250 g | maitorahkaa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 kpl | muna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 - 1 dl | rusinoita |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä margariini. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 dl sokeria 2 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 7 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia - 2
Jaa taikina kahteen osaan. Ota molemmista osista pieni pala lettejä varten. Kauli taikinat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa lettipalat kahtia ja pyöritä kaksi pitkää nauhaa ja kieritä ne toistensa ympäri. Nipistä letit levyjen reunaan kiinni. Anna piiraiden kohota pellillä 20 minuuttia.
- 3
Valmista täyte. Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään.
Määrä Ainesosa 1/2 - 1 dl rusinoita 250 g maitorahkaa 1 kpl muna 1 rkl sitruunamehua 3/4 dl sokeria 150 g ranskankermaa 1 tl vaniljasokeria - 4
Voitele piiraiden reunat vesi-margariiniseoksella. Ripottele reunoille hienoa sokeria. Jaa täyte tasaisesti molempiin piiraisiin. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl vettä 2 rkl sulatettua margariinia 3 rkl sokeria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





