Rahkavoitaikina

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Useita tunteja (josta 10 min aktiivista)

Rahkavoitaikina sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin. Rahka tekee taikinasta erityisen pehmeän ja mehevän, samalla kun voi antaa täyteläisen maun ja mureuden.

Ainekset

MääräAinesosa
250 gvoita
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
250 gmaitorahkaa

Valmistus

  1. 1

    Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    250 gvoita
    4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    250 gmaitorahkaa
  2. 2

    Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä