Rahkavoitaikina
Useita tunteja (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rahkavoitaikina sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin. Rahka tekee taikinasta erityisen pehmeän ja mehevän, samalla kun voi antaa täyteläisen maun ja mureuden.
| 250 g | voita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | maitorahkaa |
- 1.
Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- 2.
Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Rahkavoitaikina
Rahkavoitaikina sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin. Rahka tekee taikinasta erityisen pehmeän ja mehevän, samalla kun voi antaa täyteläisen maun ja mureuden.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | voita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | maitorahkaa |
Valmistus
- 1
Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g voita 4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 250 g maitorahkaa - 2
Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Ravintosisältö
2931
Energiaa kcal
12268
Energiaa kj
208,0 g
Rasvaa
133,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
204,0 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
58,0 g
Proteiinia
5,9 g
Suolaa
2931
Energiaa kcal
12268
Energiaa kj
208,0 g
Rasvaa
133,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
204,0 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
58,0 g
Proteiinia
5,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























