Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, sokeri ja suola. Painele seos piirakkavuokaan ja jäähdytä pakkasessa kunnes pohja kovettuu, noin 15 min.
Vatkaa sekaisin kondensoitu maito, tuorejuusto sekä sitruunan kuori ja mehu.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohjalle, tasoita ja jäähdytä vielä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Koristele sitruunakakku mintulla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1268
303
22,3 g
13,9 g
22,1 g
10,9 g
0,5 g
3,4 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
400 g kondensoitua maitoa,
Sitruunan raastettu kuori,
Puolikas sitruuna,
koristeluun tuoreita mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli