Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, sokeri ja suola. Painele seos piirakkavuokaan ja jäähdytä pakkasessa kunnes pohja kovettuu, noin 15 min.
Vatkaa sekaisin kondensoitu maito, tuorejuusto sekä sitruunan kuori ja mehu.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohjalle, tasoita ja jäähdytä vielä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Koristele sitruunakakku mintulla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1268
22,3 g
13,9 g
22,1 g
10,9 g
0,5 g
3,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
400 g kondensoitua maitoa,
Sitruunan raastettu kuori,
Puolikas sitruuna,
koristeluun tuoreita mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli