Raikas sitruunakakku ilman uunia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Raikas sitruunakakku ilman uunia

Raikas sitruunakakku ilman uunia

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
8 Annosta
more-info
Raikas sitruunakakku toimii kesän juhlien tai esimerkiksi rapujuhlien helppona jälkiruokana, sillä sen voi valmistaa reilusti etukäteen. Kakku sopii hyvin myös mökkiolosuhteisiin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita uunia.

Ainekset

250 g
murokeksejä
100 g
sulatettua voita
1 rkl
sokeria
ripaus suolaa
400 g
kondensoitua maitoa
200 g
tuorejuustoa
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
sitruunamehua
1 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
Puolikas sitruuna
koristeluun tuoreita mintunlehtiä

Näin teet

1

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, sokeri ja suola. Painele seos piirakkavuokaan ja jäähdytä pakkasessa kunnes pohja kovettuu, noin 15 min.

250 g
murokeksejä
100 g
sulatettua voita
1 rkl
sokeria
ripaus suolaa
2

Vatkaa sekaisin kondensoitu maito, tuorejuusto sekä sitruunan kuori ja mehu.

400 g
kondensoitua maitoa
200 g
tuorejuustoa
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
sitruunamehua
3

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohjalle, tasoita ja jäähdytä vielä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

1 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
4

Koristele sitruunakakku mintulla.

koristeluun tuoreita mintunlehtiä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1268

303

22,3 g

13,9 g

22,1 g

10,9 g

0,5 g

3,4 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

400 g kondensoitua maitoa,

Sitruunan raastettu kuori,

Puolikas sitruuna,

koristeluun tuoreita mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli